Foto: PRIVAT

”Jag har tagit kontroll över livet”

Bara de första dagarna var jobbiga, efter det har det varit lätt att bryta gamla vanor, tycker Jeanette. Hon har gått ner 6.8 kilo på drygt en månad och känner att hon har tagit kontroll över sitt liv.
– Jag vill behandla min kropp med respekt och inte stoppa i den vad som helst, säger hon.

Hur har den gångna månaden varit?
– Den har varit jättebra! Jag har gått ner 6,8 kilo och väger nu 78,2 kilo. Den senaste veckan har vågen stått stilla, men Mårten Nylén på Wellobe har berättat att det är normalt när kroppen ställer om sig. Jag känner i kroppen att jag gör rätt.

Vad har varit svårast?
– De första dagarna var svåra. Jag jobbar på förskola och efter julledigheten var jobbet fullt av choklad som vi fått av barnens föräldrar. Det var svårt att låta bli att äta av det.

Vad gjorde du för att låta bli?
– Jag hade bestämt från början att jag inte skulle äta några godsaker alls de första åtta veckorna. I början var det svårt att bryta vanan, men efter några dagar gick det väldigt lätt.

Hur ser dina vanor ut idag?
– Jag äter mycket grönsaker och har dragit ner på sådant jag vet innehåller mycket kalorier. Jag går till gymmet tre gånger i veckan och promenerar till och från jobbet.

Hur tänker du behålla motivationen resten av utmaningen?
– Jag tror stenhårt på att vara medveten om vad jag äter. Jag vill behandla min kropp med respekt och inte stoppa i den vad som helst. Jag känner att jag har tagit kontroll över livet. Jag vet att jag kommer lyckas med det här – det finns ingen annan väg.
De här verktygen har Jeanette hjälp av

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här