Den här veckan tipsar Markiz Talhaoui från Sveriges mästerkock om ett par riktigt goda köttfärsbiffar med en asiatisk touch. Kör hårt.
Receptet är beräknat för 4 personer.
Gör såhär:
Biffar:
Riv gul lök, ingefära och vitlök. Blanda sedan färsen och resten av ingredienserna. Rulla ca 10 biffar och stek i ca 3 minuter på varje sida.
Ris:
Skölj av riset i ett durkslag tills vattnet är klart. Koka sedan riset efter anvisningarna på förpackningen.
Medan riset kokar, rosta sesamfröna i en varm stekpanna. Rör konstant runt i 5 minuter eller tills fröna är gyllenbruna. Vik därefter ner dem i riset.
Dippsås:
Finhacka chili och hälften av salladslöken. Blanda sedan limejuicen, 2 msk fisksås, 1 msk soja, chili och salladslöken.
Fyll salladsbladen med biff och sesamris och doppa sedan i såsen.
Foto: Magnus Liam Karlsson
Vill du ha fler goda recept?
Bli medlem här
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.