Den här veckan tipsar Markiz Talhaoui från Sveriges mästerkock om ett par riktigt goda köttfärsbiffar med en asiatisk touch. Kör hårt.
Receptet är beräknat för 4 personer.
Gör såhär:
Biffar:
Riv gul lök, ingefära och vitlök. Blanda sedan färsen och resten av ingredienserna. Rulla ca 10 biffar och stek i ca 3 minuter på varje sida.
Ris:
Skölj av riset i ett durkslag tills vattnet är klart. Koka sedan riset efter anvisningarna på förpackningen.
Medan riset kokar, rosta sesamfröna i en varm stekpanna. Rör konstant runt i 5 minuter eller tills fröna är gyllenbruna. Vik därefter ner dem i riset.
Dippsås:
Finhacka chili och hälften av salladslöken. Blanda sedan limejuicen, 2 msk fisksås, 1 msk soja, chili och salladslöken.
Fyll salladsbladen med biff och sesamris och doppa sedan i såsen.
Foto: Magnus Liam Karlsson
Vill du ha fler goda recept?
Bli medlem här
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.