Efter livet i Wellobe har livet tagit en helomvändning, säger Anders Bagge.

”Jag har slutat jaga vikten nu”

Efter 24 veckor är hälsoprojektet ”Be well med Wellobe” över.
Och den folkkäre TV-profilen Anders Bagge är lyrisk.
– Största skillnaden är att jag har slutat jaga vikten. Istället lägger jag fullt fokus på kropp och själ, säger han.

Nå DIN målvikt – med samma metod som Anders

När Anders Bagge påbörjade sin hälsoresa i Wellobe* i juni fanns det många anledningar. Koncentrationssvårigheter, panikångest och adhd. Snarkning, andnöd och ett krånglande ben är några exempel.
– Som allra bäst mådde jag när jag var ung och fysiskt aktiv. Det gav utlopp för min överskottsenergi och blev en frizon från kaoset i mitt huvud. Mitt mål nu är därför att testa en kombination av bra mat och motion för att se hur mycket bättre jag kan må, sade han då.
Trots ett högt BMI var det alltså främst hälsan han ville förbättra. Fyra veckor senare hade han ändå gått ner fem kilo bara av att göra små förändringar.

Kunde laga mat mitt i natten

Den gamla Anders fungerade inte på morgonen, steg upp sent och blev inte hungrig förrän på eftermiddagen. Första målet, lunchen, åts inte förrän klockan tre-fyra. Därmed blev även middagen sen, runt tio på kvällen. Det blev alltså två stora mål och en del småätande däremellan.
– Klockan kunde bli tolv-ett på natten innan jag la mig. Och kunde jag inte sova gick jag upp och lagade mer mat. Gärna med grädde. Jag hatar att somna hungrig, men det blev jag både trött och däst av. Problemet var att jag vaknade mätt nästa dag – och så började allt om.
Testa samma verktyg – och nå DIN målvikt

Livrädd för att svettas

Som ung tränade Anders både fotboll, pingis och friidrott. När han slutade utvecklades hans adhd, men samtidigt ökade kreativiteten och han gjorde kometkarriär med sin musik. Efter många år på maxfart med jobb, fest och resor orkade kroppen dock inte mer. Anders bröt ihop på en gata mitt i New York. Han hade fått en panikångestattack.
– Ibland fick jag för mig att det skulle hjälpa att träna, men associerade svett och hög puls med symptom på ny ångest, säger han.

Investera i din hälsa du också!

Så började Anders äta

Ett bra knep om man vill förändra sina matvanor är att inte gå ut för hårt. Wellobes dietist rekommenderade därför Anders att ta god tid på sig.

 • Första uppgiften blev att ställa klockan var tredje timme för att successivt vänja sig vid fastare måltidsrutiner.
 • Anders fick också skicka bilder på sin mat. Inte för att hon skulle se hur han åt, utan för att han själv skulle göra det.
 • I och med det började han automatiskt se över sina portionsstorlekar och även sin fördelning av kolhydrater, protein och fett.
 • Han började också minska på de mest uppenbara kalorifällorna som exempelvis fett, socker, snabbmat och alkohol.
 • Han lärde sig även att prioritera sina onyttigheter, istället för att slentrianmässigt stoppa i sig vad han var sugen på.

Så började Anders träna

Av Wellobes träningsexpert blev Anders rekommenderad att:

 • Börja promenera en gång om dagen i minst 45 minuter.
 • Lägga in ett par lätta konditionspass två-tre gånger i veckan.
 • Köra några enkla styrkepass hemma ett par gånger i veckan.
 • Gå och lägga sig tidigare och gå upp tidigare.
 • Börja logga alla kalorier in och ut i Wellobes mobilapp.
 • Och viktigast av allt: Att skapa nya tankebanor genom att fokusera på former av motion han kunde tycka var rolig.
  Testa samma verktyg som Anders Bagge

Höjde sin ”lägstanivå”

På grund av adhd-diagnosen har alltid struktur varit avgörande, så med de nya rutinerna kom Anders snabbt in i ett helt nytt tänk. Och även om huvudmålet inte var att gå ner i vikt utan att må bättre, ha mindre ont och orka mer, var såklart viktnedgången välkommen. Efter ytterligare fyra veckor hade han gått ner fem kilo till och var nere på tvåsiffrigt.
– Jag är i ett skede i livet där jag behöver både styrka, balans och förändring. Och jag har höjt min lägstanivå, det är den bästa present man kan ge sig själv.

”Man lever varje dag”

Efter fyra veckors sommaruppehåll från Wellobe mådde Anders fortsatt lika bra. 12 kilo mindre beskrev han det som om att ”hela livet hade lättat upp”.
– Man lever väldigt kort tid med tanke på hur länge man är död. Dessutom lever man varje dag, men dör bara en gång. Jag har aldrig mått så bra i hela mitt liv och nu är det dags för fas två, sade han i början av hösten.
– Tar man sig inte tid för sin hälsa får man så småningom ta sig tid för sin sjukdom, så jag har verkligen längtat efter att vi båda ska äta bättre och röra på oss mer ihop. Nu hoppas jag att det här ska vara livet ut, fyllde hustrun Johanna Lind Bagge i.

Hundarna räddningen

Efter ytterligare några veckor hade Anders gått ner totalt 15 kilo:
– Jag har inte varit på gym på flera år, men nu ska vi växla upp och stärka kroppen ytterligare .
Veckan därpå skärpte dessvärre Folkhälsomyndigheten sina restriktioner och i samma vända fick Anders problem med sin gamla benskada. Då fann han räddningen i familjens fem ”svansbarn”.
– De har gett mig vardagsmotion på ett naturligt sätt. Däremot är skillnaden enorm. Innan var det hundarna som gick ut med mig, nu är det tvärtom.
Känner du igen dig? Få hjälp med din hälsa

”Jag är precis där jag vill vara”

Samtidigt som Anders tvingades sluta gå på gym ökade mängden jobb i den talangtävling som han varje år sitter i juryn på. Anders började stressa mer och sova mindre, vilket gjorde att viktnedgången stannade av. Och så är livet, det går upp och det går ner.
– Huvudmålet var ju att bli starkare, gladare och friskare – vilket jag är. Därför har jag bestämt mig för att inte fokusera mer på vikten. Det var viktigare i början, men nu när jag har gått ner femton kilo är jag precis där jag vill vara.

”Jag har slutat jaga vikten”

När Anders gick med i Wellobe var han tung, trött och nere. Men på bara ett halvår har livet tagit en helomvändning.
– Jag är både piggare, lyckligare och mer snabbtänkt. Jag har insett att jag inte kan påverka det som har varit, utan vill istället blicka framåt och fylla mitt liv med bra saker. Så framförallt känner jag mig fri nu. Tidigare åt jag efter hur jag mådde. Nu mår jag efter hur jag äter, så mycket bättre. Jag har slutat jaga vikten, lägger fokus på kropp och själ, och känner mig längre bort från graven. Och den skillnaden är enorm. Visst är jag fortfarande en tjockis, men en både smalare och gladare sådan! Det kommer att bli en vansinnigt spännande 2021!

Projekt “Be well med Wellobe”

I 24 veckor har Anders provat om han kan förbättra sin hälsa med hjälp av Wellobe*. Han har fått:

 • … ett individuellt anpassat kost- och träningsupplägg att följa
 • … logga all sin mat och motion i Wellobes mobilapp
 • … tillgång till tusentals kaloriberäknade recept
 • … tips, råd och coaching av Wellobes legitimerade dietist en gång i veckan
 • … träna med Wellobes träningsexpert en gång i veckan

Vi har följt Anders Bagge via intervjuer, filmer och sociala medier.

Nå DIN målvikt – med samma metod som Anders Bagge

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här