COLOURBOX

7 kom-i-gång knep

Känns det trögt att komma i gång? Här är bästa knepen för att snabbt få en sundare kropp.

Du vill gå ner i vikt, men kommer inte riktigt till skott. Är det så? Då kan Wellobes träningscoach Shirin Djavidi, dietist Josefine Jonasson och psykolog Klara Edlund hjälpa dig på vägen.

1. Sätt upp ett konkret mål. Hur många kilo vill du bli av med? Var realistisk och räkna inte med att gå ner mer än 1 kilo i veckan. Skulle det bli mer, låt det bli en positiv överraskning.

2. Testa en träningsform där du får snabbt resultat. Löpträning, tennis och aerobics är träningsformer som alla ger fantastiska resultat på kort tid.

3. Byt storlek på tallrikarna. Att lägga upp maten på en mindre tallrik än du brukar är ett både enkelt och effektivt knep för att äta mindre portioner.

4. Skippa tillbehören. Ofta innehåller såser, röror och dressing en massa kalorier och gör måltiden onödigt kaloririk.

5. Låt bli allt flytande socker. Söta drycker som läsk, juice och saft ger en massa kalorier utan att du blir det minsta mätt. De släcker inte ens törsten lika bra som vanligt vatten. Gillar du inte vanligt kranvatten går det lika bra med kolsyrat vatten.

6. Tänk på att små förändringar i vardagen ger stora resultat. Att skippa bullen till fikat och att ta trapporna istället för hissen kommer resultera i minus på vågen. Var så säker!

7. Om bantningsmetoder lockar för att få snabba resultat, tänk på att man ofta går upp mer i vikt efter att man slutat med bantningen. Vill du behålla din nya vikt måste du även behålla dina nya vanor.

Gå med i Wellobe och bli 1 kilo lättare varje vecka. Klicka här!

LÄS MER OM HUR DU GÅR NER I VIKT PÅ WELLOBE:

• Bensträckaren som får kilona att rasa. Stå upp och gå ner i vikt

• Gå ner 5 kilo på tio olika sätt

• Test: Kolla om 5:2 passar just dig

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här