Bara torsk och broccoli? Nej, under sina ”90 dagar med Mårten Nylén” har Frederic fått äta vad han vill.
Bara torsk och broccoli? Nej, under sina ”90 dagar med Mårten Nylén” har Frederic fått äta vad han vill. Foto: Getty Images/Privat

”Jag har inte gjort någon stor uppoffring”

13 kilo lättare och en rad hälsofördelar.
Nu återstår bara två veckor av Frederics ”90 dagar med Mårten Nylén” och han har klart för sig hur han ska fortsätta med sina nya vanor.
– Nu vet jag att den här metoden funkar, och det är utan att jag gjort någon stor uppoffring, säger han.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén här

Elva veckor in i ”90 dagar med Mårten Nylén” har Frederic Åkerberg, 45 år, redan uppnått ett stort mål: Att hitta en metod som funkar.

Tidigare har han testat alla möjliga dieter. Alla har fungerat – men bara en kort period. Sen har han varit tillbaka i gamla hjulspår.

JUST NU: En månad på köpet

”Ingen stor uppoffring”

Med Wellobe har han redan kunnat hålla i sina nya vanor i nästan tre månader och Frederic ser inga tendenser på att det inte ska kunna fortsätta.
– Det har inte krävts någon jättestor uppoffring. Många tror att allt jag får äta är torsk och broccoli ungefär, men så är det verkligen inte, i rimliga mängder kan jag ju faktiskt äta allt.
– Hade jag gått vrålhungrig hela tiden hade det varit en annan femma, men nu är jag jämnmätt hela tiden. Det handlar mer om att äta rätt snarare än att äta lite.
Det här är "90 dagar med Mårten Nylén"

Så hanterar han sötsuget

När Frederic inledde sina 90 dagar ville ha få bukt med sitt sötsug, som gjorde sig påmint konstant. Det har inte försvunnit, men han har hittat små knep för att hantera det.
– Nu vet jag hur det påverkar kroppen, att det hjälper tillfälligt, men sen är jag lika snabbt sugen på något igen. Men i framtiden tror jag att jag behöver någon dag i veckan där jag släpper lite extra och inte loggar exakt allt, att jag kan äta lite godis med barnen utan att tänka på det så mycket. Skillnaden nu är att det inte behöver vara en hel påse, utan en näve eller två.
Starta DINA "90 dagar med Mårten Nylén" – som medlem

Avslöjar målet för sommaren

Träningen har egentligen aldrig varit något bekymmer för Frederic. Han har alltid haft sin jiu-jitsu och löpning, men nu har han också lärt sig nya sätt att träna från Mårten Nylén, med både promenader och styrketräning som han kör på sitt lokala gym ”Smart Hälsa Nykvarn”.
– Jag gillar ju att träna och har alltid gjort det, jag tycker det är roligt. Sen har jag väldigt bra stöttning hemifrån från min fru Camilla, jag kommer lätt iväg trots två småbarn här hemma. Jag kanske inte kommer köra lika intensivt som nu, men jag kommer fortsätta och sätta upp mål för att hålla motivationen uppe.

Ett av målen som Frederic ser framför sig nu är att väga under 100 kilo till sommaren, vilket skulle innebära en viktnedgång på fem-sex kilo till.
– Något kilo i månaden fram till dess ungefär. Det känns rimligt. Ett mål ska gå att uppnå med sunda vanor och utan stress, och det vet jag att jag kan nu.

Frederic Åkerberg

Ålder: 45 år
Yrke: Specialistsäljare inom AV
Hemstad: Nykvarn
Familj: Gift, två gemensamma barn, samt två barn från tidigare förhållande
Instagram: @freddesaventyr

Längd: 184 cm
Startvikt: 119,7 kg
Nuvarande vikt: 106,6 kg

Här tränar Frederic: Smart Hälsa Nykvarn

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här