Eric har bytt ut snabbmat i farten mot matlådor och välplanerade mellanmål.
Eric har bytt ut snabbmat i farten mot matlådor och välplanerade mellanmål. Foto: Getty Images/Mårten Nylén

Nu äter Eric, 35, var tredje timme

Ofta blev det snabbmat i farten mellan möten, ibland ingen lunch alls.
Nu planerar Eric Wadström, 35, sin kost och äter regelbundet med ungefär var tredje timme.
– Jag har fått en helt annan förståelse för hur mycket energi olika livsmedel innehåller, säger Eric, som gått ner nästan tre kilo på en vecka.

Gör samma resa som Eric – starta dina 90 dagar

När Eric Wadström, 35 år, inledde sina ”90 dagar med Mårten Nylén” för en vecka sedan beskrev han sig som svag, slö och trött. Med mycket ansvar på sitt jobb och tre småbarn hemma hade Eric inte prioriterat sig själv på flera år.

JUST NU: En månad på köpet

Då hinner han träna

Eftersom tid är en bristvara hos en heltidsjobbande småbarnsförälder har första veckan handlat om att hitta smarta och effektiva lösningar.
– Jag råkar faktiskt ha ett litet hemmagym i garaget, men det har stått ganska oanvänt fram till nu. Så jag smyger in det när alla barnen somnat och kör mitt pass som jag fått från Mårten. Det är samma sak med promenaderna, jag ger mig ut på kvällen. Det är en riktig utmaning att komma iväg när jag nästan somnat själv vid nattningen, men det är bara att göra, säger Eric.

Den största förändringen som Eric gjort sin första vecka är hur han äter, både när det gäller val av livsmedel och hur ofta.
– Jag äter var tredje timme ungefär. Jag har förstått hur viktiga dagens alla mål och även mellanmålen är för att undvika den där panikhungern som tidigare har kommit.

Erics favoritfunktion i Wellobe

Före sina ”90 dagar med Mårten Nylén” beskrev Eric hur han i brist på tid ofta åt samma mat som barnen i stora portioner, men nu har han prioriterat att se över energimängden samt att också börja laga mat till sig själv. Han har hittat flera recept i Wellobe´s app, och testade första veckan klassikern ”Enkel kycklingwok med ris”.
– Det som är bra med appen är att man direkt vet exakt vad rätten man lagar innehåller. Du får alla näringsvärden och kalorimängden, man slipper tänka på det själv. Min favoritfunktion så här långt är att jag kan filtrera på “enkla och snabba” recept, det är perfekt när det är ont om tid. Då har jag mat både till middag och till matlåda dagen efter.
Gör utmaningen parallellt med Eric

”Så skapar man nya vanor”

Att göra matlådor är för många en smart lösning, menar Mårten Nylén.
– Förutom att det är tidseffektivt vilket är viktigt i Erics fall är det också bra utifrån att det blir tydligt hur mycket man ska äta. Har du lagat maten och lagt den i lådan kvällen innan är det mer sannolikt att du planerat bra och sett till att det varken är för mycket eller för lite. Har du ingen matlåda med dig och hungern slår till blir det svårare att anpassa lunchen efter dina mål, säger han.

Ett tecken på att Erics kropp svarat på förändringarna är att han efter första veckan tappat 2,7 kilo.
– Eric har pratat mycket om att han vill vara en stark, frisk och energifull pappa till sina barn och jag tror att han är på mycket god väg. Han har börjat göra nya, aktiva val som har gett bra resultat. Det är så man skapar nya vanor. Det handlar inte om att göra allt, utan mer om att göra något.

Eric Wadström

Ålder: 35 år
Yrke: Projektchef inom bygg
Hemstad: Göteborg
Familj: Fru, och tre barn mellan ett och sex år
Instagram: @pappaspussel
Längd: 176 cm
Startvikt: 96,8 kg
Vikt efter vecka 1: 94,1 kg

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

* Ett temamail i veckan i 13 veckor
* Regelbundna kostråd
* 7 kaloriberäknade recept i veckan
* Regelbundna träningstips
* Ett individanpassat träningsprogram utvecklat av Mårten Nylén
* Inspirerande artiklar om mat, motion och motivation
* Tips, råd och inspiration ifrån andra deltagare i vår slutna Facebook-grupp

Redan medlem? Starta dina 90 dagar HÄR

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här