Halvtid i ”90 dagar med Mårten Nylén”.
Halvtid i ”90 dagar med Mårten Nylén”. Foto: PRIVAT.

Vecka 6: ”Hela min kroppsform har förändrats”

Halva tiden av “90 dagar med Mårten Nylén” har gått.
Men Joacim har redan gått ner 15 kilo – och har bara 3,6 kilo kvar.
– Så snabbt trodde jag inte att det skulle gå.

Namn: Joacim Rahm
Ålder: 43 år
Hemort: Järfälla
Yrke: Säljare
Längd: 177 cm
Startvikt: 108,6 kg
Målvikt: 90 kg
Viktnedgång vecka 1: -4,5 kg
Viktnedgång vecka 2: -2,5 kg
Viktnedgång vecka 3: -2,5 kg
Viktnedgång vecka 4: -2,5 kg
Viktnedgång vecka 5: -1,5 kg
Viktnedgång vecka 6: -1,5 kg


OBS! Joacims vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Idag är det en betydligt mycket lugnare och mer harmonisk kille man möter när man träffar 43-åriga Joacim Rahm. Visserligen har han gått ner i vikt förut, hela 10 kilo. Men då gick det absolut inte så fort och den här gången i utmaningen "90 dagar med Mårten Nylén” har han dessutom gått ner ytterligare 5 kilo.
– Det är förstås ganska skönt. Då kan jag ta det lite lugnare nu – eller – inte lugnare. Men jag kan vara mer avslappnad eftersom jag inte behöver oroa mig över att inte gå i mål i tid. Sedan kommer väl i och för sig viktnedgången sakta ner lite grann nu. Men det har jag ju råd med. Oavsett, där ser man hur mycket det kan göra att förändra kosten och motionen. Det trodde jag verkligen inte, säger han.

JUST NU: En månad på köpet

Gått mycket snabbare än han tänkt

Målet från början var att Joacim skulle gå ner från 108, 6 kg till 90 kg – även om han innerst inne hade hoppats att någon gång kommer ner till 85 kilo.
– Det jag tänkte då var att ha det som ett eget litet mål efter att mina 90 dagar var klara. Men eftersom jag har gått ner så mycket snabbare än vad jag hade tänkt känns inte 85 helt orimligt. Eller, i alla fall 88 kg? Då har jag åtminstone gjort av med 21 kilo och det är ganska mycket i sig. Tänk bara att lyfta det,…

Mårten Nylén: ”Tränar inte bara för viktens skull”

Enligt coach Mårten Nylén så är Joacims resultat i Wellobe förstås väldigt beundransvärda:
– Sedan ska vi inte glömma bort att han inte bara tränar för att gå ner i vikt, utan även för att bli stark, frisk och för att må bra. Joacim har ju spelat en del fotboll i sina dagar och därmed fått mycket problem med knäna, så jag har fokuserat mycket på att jobba upp muskulaturen där så att han förhoppningsvis ska slippa ha ont i framtiden. Hittills har han liksom lite accepterat läget utan att förstå att det finns massa bra saker att göra för att stärka upp muskulaturen kring knäna. Tyvärr är det rätt många som lider av onödig värk idag eftersom de, precis som Joacim, tror att det är kört. Men det är det inte. Musklerna håller ihop kroppen och alla leder i våra kroppar, så de är jätteviktiga att arbeta med. Både för att bli av med värk och i rent preventivt syfte.
– Ja, jag har inte alls lika ont i knäna längre. I början när jag promenerade varje dag kände jag av en del, men det är inte alls lika farligt längre. Ibland kan det strama lite, men så har jag ju trots allt opererat knäna två gånger, säger Joacim.

Hemläxan: Att leta upp en gammal bild

En annan sak som har förändrats mycket är Joacims kroppshållning:
– Häromdagen sade min fru till mig att jag såg helt annorlunda ut, eftersom jag är mycket rakare i ryggen nu. Tidigare har jag liksom varit väldigt svankig, men nu har hela min kroppsform förändrats samtidigt som mitt promenadtempo har blivit snabbare.
Coach Mårten Nylén kan bara hålla med:
– Häromdagen sade jag till honom att leta upp en gammal bild på sig själv så att även han kan få se skillnaden på sin kroppshållning. För så enkelt är det faktiskt: Mindre vikt med magen + starkare bål = bättre hållning.
Få alla Jockes tips och råd – vecka för vecka

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här