Bea nådde sin målvikt i Wellobe.

”Jag äter allt men inte hela tiden”

Förra våren var Bea med i ”90 dagar med Mårten Nylén” och gick ner 15 kilo.
Efter det har hennes resa fortsatt – och nu har Bea nått sin målvikt.
– Det känns helt galet och fantastisk. Nu kan jag äta allt men inte hela tiden, säger Bea.

Testa samma koncept som Bea – bli medlem HÄR

Våren 2021 var Bea en av våra deltagare i 90 dagar med Mårten Nylén. Trots en skakig start, där Bea drabbades av covid-19 och blev inlagd på sjukhuset, lyckades hon på 90 dagar göra en livsstilsförändring.

– Efter att jag blivit frisk så var mina 90 dagar med Mårten rätt intensiva. Jag var fortfarande föräldraledig och varje tillfälle som gavs såg jag till att röra på mig och låg aldrig på plus vad gäller kaloriintaget, säger Bea och fortsätter:

– Efter den perioden lät jag mig själv landa lite och sen använde jag allt jag hade lärt mig som en språngbräda in i min nya mer hälsosamma livsstil.

JUST NU: 50% rabatt

Inte lika strikt

Bea valde att inte köra lika intensivt och strikt som under sina 90 dagar utan anpassade sin livsstil för att matcha hennes nya vardag när föräldraledigheten var över och hon började jobba igen.

– Jag fortsatte väga maten och planera in min träning men inte lika strikt som innan. Vab, för lite sömn och andra saker gjorde att jag ibland missade alla mina gympass under en vecka men jag lät inte det förstöra mitt tankesätt, förr hade jag bara ”gett upp”. Men nu är träning, kost och hälsosamma val en del av min vardag utan att jag behöver ”övertänka”.

För att lyckas har Bea hållit sig till sin kostplan men inte lika noga som tidigare. Idag kan hon äta allt från godis till pasta men hon gör det på ett annorlunda sätt.

– Tidigare kunde jag inte sluta äta om jag åt onyttigt, idag har jag lärt mig att äta annorlunda. Vissa dagar har jag ätit mer än vad min kostplan i Wellobes app säger men jag har bestämt mig för att aldrig äta mindre. Jag låter mig själv njuta av en middag ute med allt vad det innebär men är då tillbaka på banan igen dagen efter. Jag äter helt enkelt allt men inte hela tiden!

Även om det vissa veckor blivit så att Bea missat alla sina träningspass så har hon fortsatt att hålla i den nya livsstilen som innebär ett par besök i veckan på gymmet.

– Träningen är inte lika intensiv som innan men tvingar alltid iväg mig även om jag inte är sugen! Man ångrar aldrig ett träningspass!

Uppskattar sin kropp

Beas livsstilsförändring tog totalt sju månader och mycket har hänt – både fysiskt och mentalt. Den största förändringen, förutom att hon tappat 22 kilo, tycker Bea är orken.

– Jag orkar så mycket mer än innan. Innan hade jag dåligt tålamod och blev trött idag är det helt annorlunda. Jag har också blivit mer social och vågar mer. Tidigare ville jag inte gå på gym för att jag kände mig så felplacerad men det går bra idag, säger hon och fortsätter:

– Sen har jag lärt mig att uppskatta min kropp på ett helt annat sätt – den är fantastisk. Det känns också väldigt kul att kunna klä sig i de kläder man faktiskt vill ha – och inte bara i de kläder man lyckas ta sig i.

Gör som Bea – Starta DINA 90 dagar här!

Kräver planering

För Bea som är trebarnsmamma krävs det en hel del logistik för att lyckas få ihop livspusslet och därför har hon tagit till en del knep under sin livsstilsförändring.

– Jag är morgonpigg så jag kör intervaller klockan 4.30 på morgonen innan de andra vaknar. Då vet jag att jag fått till träning för dagen – även om jag inte får ihop schemat efter jobbet och hämtningar, säger hon och fortsätter:

– Ett annat knep jag ofta tar till är att jag förbereder måltiderna dagen innan. Jag packar ihop både frukost, lunch och mellanmål som jag tar med till jobbet för då vet jag att jag får en bra kost. Sen planerar jag in träningar på gymmet i förväg – även om det inte alltid går att få till, skrattar hon.

Fortsätter att hålla koll på maten

Nu när Bea har nått sin målvikt tänker hon se till att hålla sig till sin nya livsstil.

– Jag fortsätter att hålla koll på maten. Men jag väger inte allt utan har lärt mig att använda ögonmåttet för att se vad som är lagom. Sen kommer jag att fortsätta att träna men kommer att köra ett lite annorlunda upplägg – nu tränar jag inte för att gå ner i vikt – utan för att bli starkare och hålla mig i form.

Beas bästa tips:

  • Börja med små förändringar. Kör inte all in direkt utan ta bort mat som triggar dig och sikta på att hålla en jämn blodsockernivå hela dagen.
  • Lägg till mellanmål så att du inte blir för hungrig framåt kvällen.
  • Du behöver inte köra på med hård träning från början. Börja med 40 minuters promenader varje dag så kan du lägga till mer träning när du är van
  • Handla aldrig på en tom mage.

Gör som Bea – Starta DINA 90 dagar här!

Resultat

Namn: Beatrice Senatore
Ålder: 36
Yrke: Hudterapeut
Hemort: Haninge utanför Stockholm
Familj: Gift, tre barn, 10 år, 7 år och 1 år
Instagram: @beasenatore
Längd: 167 cm
Startvikt: 89,5 kilo
Vikt nu: 67,5 kilo
Viktminskning: 22 kilo

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

* Ett temamail i veckan i 13 veckor
* Regelbundna kostråd
* 7 kaloriberäknade recept i veckan
* Regelbundna träningstips
* Ett individanpassat träningsprogram utvecklat av Mårten Nylén
* Inspirerande artiklar om mat, motion och motivation
* Tips, råd och inspiration ifrån andra deltagare i vårt community

Vill du veta mer? Här hittar du allt du behöver veta om ”90 dagar med Mårten Nylén”

Gör samma utmaning som Bea

Följ oss för mer inspo:
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram
Mårten på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här