Cecilia har fått bättre kondition och styrka i Wellobe.
Cecilia har fått bättre kondition och styrka i Wellobe. Foto: Mårten Nylén.

”Jag känner min kropp bättre nu efter sex veckor”

För sex veckor sedan hoppade Cecilia på utmaningen 90 dagar med Mårten Nylén.
Nu har hon droppat över sju kilo och blivit både starkare och smidigare.
– Jag känner en så stor skillnad, framförallt i orken och konditionen. Nu kan jag gå en rask promenad utan att vara helt slut efteråt.

Starta DINA 90 dagar – gör utmaningen parallellt med Cecilia

För sex veckor sedan hoppade hon på utmaningen att förändra sina kost och motionsvanor på 90 dagar. Och regelbundna måltider, koll på kalorierna och mycket träning har gett resultat. Nu har Cecilia gått ner över sju kilo och har fått både bättre kondition och ork och blivit starkare.

– Jag känner min kropp bättre nu efter sex veckor och har fått bättre ork. Nu orkar jag vara med barnen och jag orkar gå i rask takt utan att känna att jag vill lägga mig ned på marken. 

Nå din målvikt med oss!

Sista veckan med morgonträningar

Under de senaste fyra veckorna har Cecilia varit med i ett bootcamp och kört träningar på morgonen fyra gånger per vecka. I fredags var det sista gången och Cecilia känner att det är lite tråkigt.

– Det känns lite vemodigt att den månaden är över för det har varit väldigt kul och gett bra resultat. Min plan är att fortsätta att träna 2-3 gånger på morgonen på egen hand på gymmet utöver mitt pass med Mårten. 

Redan medlem? Starta dina 90 dagar här!

Lärt känna kroppen

En sak som Cecilia upptäckt under veckan är hur annorlunda kroppen känns i olika skeden under månaden.

– Jag har inte reflekterat över det innan men nu märker jag tydlig skillnad beroende på var i cykeln jag är. Jag kommer att börja anpassa min träning lite mer efter det. Så att det blir mer kondition vissa veckor och styrka andra veckor. Det är en ny spännande insikt jag fått i veckan.

Mål på vägen

Cecilia som redan minskat över sju kilo har nu börjat drömma om att orka springa igen.

– Det hade varit fantastiskt att kunna få orka springa igen. Jag har varit alldeles för tung sista åren. Mina knän har inte orkat. Nu börjar jag närma mig en vikt och en känsla där jag känner att jag skulle kunna! Så det är mitt mål i närtid. 

I övrigt så är det en bättre kondition och en mer bra inställning till kost och träning som Cecilia hoppas få till under dessa 90 dagar och sedan ta med sig efter utmaningen.

– Ett mål i vardagen är också att fortsätta tänka hälsosamt när det kommer till mat. På lång sikt vill jag kunna äta det mesta, men måttligt. Och i kombination med träning! 

Gör utmaningen parallellt med Anne

Cecilia Basher

Ålder: 33 år
Yrke: Jobbar på en IT-avdelning
Hemstad: Stockholm
Familj: Man, en dotter på 2 år och en son på 4 år.
Instagram: ceciliaciabasher
Längd: 168 cm
Startvikt: 91,1 kilo
Vikt nu: 84,4 kilo
Resultat denna veckan: −0,8 kilo

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

Karin Holmberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här