Magnus har fått snabba resultat – utan att ha tränat hårt eller gått hungrig.

Magnus har gått ner 12 kilo på fyra veckor

Fyra veckor av ”90 dagar med Mårten Nylén” har passerat.
Och för Magnus har det varit fyra veckor av fantastiska resultat.
– Det är lätt att bli fartblind när allt går bra. Men jag börjar redan nu mentalt förbereda mig på att det kommer komma veckor där jag inte går ner i vikt, säger han.

Vill du testa samma koncept som Magnus? Bli medlem här

Efter en månad har vår hemmadeltagare Magnus redan gått ner 12,1 kilo ett resultat som han är väldigt nöjd med.

– Känslan efter förra veckan och hela första månaden är helt fantastisk. Det är nog många som tror att man behöver träna stenhårt och äta väldigt lite för att för att gå ned massor i vikt men för mig har det varit precis tvärtom! Jag har ätit massa god mat och den enda träningen jag har gjort är att gå promenader på 1 timme om dagen och sett till att jag landat över 10.000 steg om dagen. 

JUST NU: 50% rabatt

En livsstilsförändring

Även om Magnus än så länge har gått ner väldigt mycket varje vecka så är Magnus inställd på att det kommer bli tuffare under resans gång.

– Det här är ingen quick-fix utan det är något som skall hålla för resten av livet så jag har inte bråttom heller utan det får ta den tid det tar, huvudsaken är att jag lyckas fortsätta hålla mina nya vanor och leva ett sundare liv där jag mår bra. 

Under veckan har Magnus utsatts för en rad med frestelser och blivit erbjuden både godis, kakor och andra godsaker.

– Jag kan ärligt säga att jag tog ett par godisar. Jag skapar inga förbud eller saker som kan skapa misslyckande hos mig utan jag arbetar med nya vanor men kommer fortsätta att ha ett liv som innehåller saker jag tycker väldigt mycket om. För mig räckte det med ett par stycken godisbitar som jag givetvis också reggade i Wellobes app så jag höll mig på rätt sida om min riktade kalorigräns.
Starta DINA 90 dagar – gör utmaningen parallellt med Magnus

Ska börja med styrketräning

När Magnus och Jenny under veckan hade ett möte med Mårten så blev det för Magnus del en samtal kring träningen eftersom han inte riktigt kommit igång med den.

– Jag har tidigare tränat mycket styrketräning och har ingen vana av andra typer av pass. Men med inrådan av Mårten har jag nu bestämt mig för att testa på lite traditionell styrketräning med inslag av puls. Det blir ett sätt för mig att få in träning och hjälpa till att undvika att landa på viktplatåer.
Vill du testa samma koncept som Magnus? Bli medlem här

Magnus tre bästa tips:

Börja enkelt med små förändringar:

Viktminskning handlar långsiktigt om att bryta dåliga vanor och skapa nya långsiktiga och hälsosammare vanor. Det är nog vanligt att man vill förändra allt på samma gång i tro om snabbare resultat men det leder troligen snabbare till att man misslyckas istället. Jag började med att gå 1 timme promenad/dagen, äta mellanmål och göra matlådor för veckan så att jag säkerställer ett kaloriunderskott. När du väl skapat vanor som fungerar bra i ditt liv så blir det enklare att skapa nya.

Kaloriunderskott:

För att gå ned i vikt måste du skapa ett kaloriunderskott och det kan du enkelt göra med hjälp av Wellobes app och en köksvåg. Där kan du räkna ut vad all mat innehåller och det är en strålande bra hjälp för att lära dig. Du kommer få många, många viktiga lärdomar i början... Jag skapar mina egna recept i den och planerar min mat varje vecka på söndagar innan jag kör igång med matlådorna för att säkerställa ett kaloriunderskott under veckan.

Promenader:

Ett vanligt misstag många gör, även jag tidigare, är att tro att man måste börja träna stenhårt för att skapa en snabbare viktnedgång. Men det behöver du inte. Det viktiga är att du börjar röra på dig samt att du håller koll på ditt kaloriunderskott. Hård träning är sekundärt!  

Veckans resultat

Veckans resultat: −1,7 kg
Startvikt: 136 kg
Vikt nu: 123,9 kg

Hoppa på utmaningen du också! Det här får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

* Ett temamail i veckan i 13 veckor
* Regelbundna kostråd
* 7 kaloriberäknade recept i veckan
* Regelbundna träningstips
* Ett individanpassat träningsprogram utvecklat av Mårten Nylén
* Inspirerande artiklar om mat, motion och motivation
* Tips, råd och inspiration ifrån andra deltagare i vår slutna Facebook-grupp
Det här är ”90 dagar med Mårten Nylèn”

Följ oss för mer inspo:
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram
Mårten på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här