Fuldansa mer, jämför dig inte med andra och logga vad du ska äta en dag i förväg. Läs alla hennes tips!

Karins 7 bästa hälsotips

Börja dagen med att fuldansa – och kom ihåg att logga mjölken i kaffet.
Efter sex veckor av “90 dagar med Mårten Nylén” har Karin Dahlin, 44, lärt sig en rad hälsoknep.
Här tipsar hon om de bästa.

Starta DINA 90 dagar

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Logga maten – innan du äter den
Att “foodpreppa” och göra i ordning matlådor kvällen innan är det många som gör. Men Karin tar det ett steg längre och loggar vad hon ska äta en dag i förväg i Wellobes app.
– Då har du gjort dina val i förväg, och det finns helt enkelt inte utrymme att gå ifrån planen. Du har med dig maten, du har redan lagt in den i appen, så du “måste” äta den. Då slipper du problemet att bli panikhungrig och stå där utan en bra plan, säger Karin.

JUST NU: 50% rabatt

Glöm inte mjölken i kaffet
Dricker du en en kopp kaffe med lite lättmjölk kommer det inte göra någon skillnad. Men dricker flera koppar om dagen med mycket, tjockare mjölk kan kaloriintaget gå upp fort.
– Se till att logga och planera smågrejerna som med allt annat, helt enkelt!
Få fri tillgång till samma verktyg som Karin

Ät inte för lite
Många väljer att dra ned på kolhydrater och ersätta det med grönsaker – ett mycket smart val. Men kom ihåg att grönsaker innehåller väldigt lite kalorier, så se upp så att du inte äter för lite.
– Låt oss säga att du tar bort 50 gram pasta – då räcker det förmodligen inte att lägga till 50 gram grönsaker, utan du behöver mer.

Var mätt när kvällen kommer
Ät dina stora måltider på morgonen och under dagen. Dels rör sig de allra flesta mest då, och för det andra blir blodsockret stabilt mot kvällen. Då ökar chanserna att du står emot sötsuget som kommer senare, när du förmodligen inte är lika aktiv.
– Förut åt jag väldigt lite på dagarna, och då satt suget i ända tills läggdags. Men nu är det helt borta, jag tar en näve vindruvor eller en kopp te med lite honung i stället för godis om jag vill lyxa till det.

Jämför dig inte med andra
I Instagram-flöden och Facebook-grupper kryllar det av bilder och berättelser från folk som lyckats med sina hälsomål. Då är det lätt att må dåligt om du själv inte kommit lika långt.
– Det är bara ett skyltfönster, jag kan lova att det finns fler än du tror som kämpar lika hårt som du bakom de där flödena. Jämför dig inte med andra, var stolt över att du gör ditt bästa!

Stressa mindre
Ha inte för höga och orimliga mål, det blir en stress i sig. Sänk prestationskraven, både när det kommer till träning och kost.
– Allt måste inte vara perfekt. För mig har det funkat att släppa lite på frukosten och lunchen, du måste inte vara petnoga med varje måltid varje dag. Gillar du gröt? Ät det till frukost varje dag om det funkar för dig. I stället såg jag till att lägga fullt fokus på middagen och göra den riktigt bra.

Fuldansa mer!
Gå upp ur sängen, sätt på en partylåt och börja dansa! Hur du vill, var du vill – ett perfekt sätt att börja dagen, enligt Karin.
– Jag och min dotter gör det varje morgon. Du fylls med lyckoendorfiner direkt, kroppen tror ju att det är fest och inte tandborstning på g!

Det här är Karin Dahlin

Ålder: 44
Yrke: Registrator
Hemstad: Värmdö, Stockholm
Familj: Gift, fyra barn på 22, 20, 14 och 8 år
Instagram: @frudahlin

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här