Karin Dahlin är en av årets offentliga deltagare i "90 dagar med Mårten Nylén".
Karin Dahlin är en av årets offentliga deltagare i "90 dagar med Mårten Nylén". Foto: Mårten Nylén.

“Jag orkar inte vara med familjen”

Stressen tvingade Karin Dahlin, 44, att sluta prioritera sig själv.
Nu är hon konstant trött – och socker är det enda som hjälper.
– Jag somnar direkt efter jobbet. Jag orkar inte ens vara med familjen.

Gör utmaningen parallellt med Karin

Jobba, sova och äta. Det är ungefär vad Karin Dahlin, 44 år, har orkat med de senaste månaderna. Och det knappt.
När hon kommer hem från jobbet så somnar hon och det enda som kan få upp energin efter det är socker. Men sen blir hon snabbt trött igen.

“Jag kunde inte hitta tillbaka”

– Jag känner mig tung och orkeslös. Det började med att jag inte hann prioritera mig själv längre. Jag slutade träna, började äta dålig mat och göra fel val. När stressen försvann var det redan för sent, mina bra vanor var sabbade och jag kunde inte hitta tillbaka, säger Karin.
– När jag är trött skriker kroppen efter socker. Då får jag i mig det, blir pigg en stund innan jag sjunker tillbaka igen. Sen börjar det om, som en ond spiral.

Nå din målvikt med oss!

“Vill att det ska bli som att borsta tänderna”

Men nu ska den onda spiralen brytas, det har Karin bestämt sig för. Det var därför hon ansökte om att bli en av årets offentliga deltagare i “90 dagar med Mårten Nylén”.
– Mitt mål är att orka vardagen, att få till en struktur som funkar i längden. Att veta när och vad jag behöver äta för att må bra, att veta hur jag ska träna för att få så bra effekt som möjligt. Jag vill att det ska bli som att borsta tänderna, att jag gör det per automatik trots att inte suget finns där.
Gör utmaningen parallellt med Karin

Vill hitta balansen – mellan kvargen och bullarna

Karin beskriver sig själv som en “periodare”, både när det kommer till kost och träning.
– Jag kan äta jättebra, sen händer något och det blir frosseri. Det går från kvarg och bär till oboy och ostfrallor. Då finns det liksom inga gränser, jag kan äta kanelbullar och dricka cola till frukost. Det är ett annat mål jag har, att hitta balansen. Jag vill vara någonstans mellan kvargen och bullarna. Motionen är likadant, antingen tränar jag i princip varje dag eller så tränar jag inte alls. Jag vill kunna köra tre-fyra pass och vara nöjd med det.

Så ska vardagspusslet gå ihop

Precis som för många andra familjer är det ett ständigt pysslande för Karin och hennes man att få vardagen att gå ihop. Barnen ska iväg på allt från gymnastik och balett, medan de vuxna ska jobba, laga mat och betala räkningar. Nu har Karin bestämt sig för att prioritera sig själv igen, med stöd från resten av hushållet.
– Jag tror det är väldigt typiskt mammor, att sätta sig själva längst ned på skalan. Det är viktigt för alla, även oss kvinnor, att tänka på vår egen hälsa. Det är aldrig samma diskussion om mannen ska bort. Det är A och O att ha familjen med sig när man ska satsa på något som jag ska göra nu, vi får fixa och trixa tillsammans för att få det att funka. Det måste vara en familjegrej, alla ska med på tåget!

Karin Dahlin

Ålder: 44
Yrke: Registrator
Hemstad: Värmdö, Stockholm
Familj: Gift, fyra barn på 22, 20, 14 och 8 år
Instagram: @frudahlin
Längd: 155 cm
Startvikt: 80,3 kg

Det här vill Karin uppnå på sina 90 dagar:

Orka mer
– Att jag somnar direkt efter jobbet är ett talande exempel. Jag känner mig trött och tung, och vill kunna klara av vardagen utan att köra in i en bergvägg.
Få rutin på kost och träning
– Nu är jag en periodare på båda delarna, det är allt eller inget. Jag vill hitta en balans där jag äter bra utan att överdriva och tränar en lagom mängd, och vara nöjd med det.
Kunna springa sina lopp
– Jag anmälde mig till 20 lopp 2020 och har redan sprungit flera, men jag har helt tappat lusten. Jag vill känna mig stark och kunna slutföra alla lopp!

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här