Martin Almgren i "90 dagar med Mårten Nylén".
Martin Almgren i "90 dagar med Mårten Nylén". Foto: PRIVAT/Colourbox.

”Jag drev halva äggförsäljningen i Sverige"

Aggressionsproblem, skoskav, feber och lunginflammation.
För Martin Almgren blev premiären av "90 dagar med Mårten Nylén" tuff.
Ändå gick han ner 10 kilo på två veckor.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Redan på kickoffen av ”90 dagar med Mårten Nylén” förra året var Martin Almgren krasslig. Ändå gick han ner hela 6,3 kilo första veckan. Och därefter, andra veckan, 4,3 kilo till.
– På måndagen och tisdagen var jag lite dålig, på torsdagen giggade jag på en kryssning och på fredagen var jag ute och gick. Sedan, på lördagen var jag helt förstörd, men var ändå tvungen att åka på spelning. Och på natten hem höll jag på att hosta lungorna ur mig. Och det kändes såklart sämst, det började ju så himla bra, säger han.

JUST NU: En månad på köpet

"90 dagar med Mårten Nylén" ingen barnlek

Inte ska man tro att ”90 dagar med Mårten Nylén” är någon dans på rosor. På vårdcentralen såg man att Martin hade fått lunginflammation och skrev ut antibiotika. Och Mårten Nyléns råd var att fokusera på kosten.
– Jag gjorde det därmed enkelt för mig och åt helt enkelt väldigt mycket ägg, eftersom det mättar så bra. I kokt form eller som omelett, med lök eller kalkonpålägg. Jag drev typ halva äggförsäljningen i Sverige, skrattar Martin.

Köpte för första gången hem frukt

Kvarg, kyckling, nötkött och grönsaker är andra magra men mättande lilvsmedel som Martin närde sig på. Och för första gången i sitt liv handlade han frukt.
– Det står ju till och med i Bibeln att frukt inte är bra. Kolla bara på Adam, Eva och äpplet...! Men OK. Nu provade jag i alla fall såna där... Mandariner. Visst fick jag hungerattacker ibland, men då drack jag bara kaffe.

”Ville göra det ordentligt”

Sötsuget var dock värst första veckan, men gick sedan över. Vad Martin däremot suktade efter var hamburgare och stuvade makaroner med falukorv.
– Åh, det skulle de kunna servera på nobelmiddagen tillsammans med lite ketchup så hade alla blivit hur nöjda som helst! En bra lösning blev att göra egna hamburgare utan dressing och med sallad istället för bröd. Det gav ändå lite samma känsla. För jag ville verkligen göra det ordentligt.

Namn: Martin Almgren
Ålder: 30
Bor: Lindesberg
Yrke: Artist
Instagram: martinalmgren
Familj: Mamma, pappa, bror
Längd: 188 cm
Startvikt: 155,7 kg
Midjemått: 157 cm
Bröstmått: 141 cm
Vecka 1: -6,3 kg
Vecka 2: -4,3 kg

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här