”Vill de hålla sin nya vikt? Vill de bygga muskler? Vill de kanske kunna göra andra fysiska framsteg?”, säger Mårten Nylén.
”Vill de hålla sin nya vikt? Vill de bygga muskler? Vill de kanske kunna göra andra fysiska framsteg?”, säger Mårten Nylén. Foto: Getty Images/Privat/Mårten Nylén

Så ska succédeltagarna fortsätta – efter sina 90 dagar

Frederic Åkerberg, 45, och Nina Karlsson, 39, är inne på sin sista vecka av ”90 dagar med Mårten Nylén”.
Hur ska de behålla sina nya vanor och mer hälsosamma livsstil?
– Nu gäller det att sätta upp nya mål efter det nya förbättrade utgångsläget. Jag ser det inte som ett slut, utan som en början, säger Mårten Nylén.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén här

För tolv veckor sedan hade Frederic en hunger och ett sötsug han inte kunde kontrollera. Nina hade tappat alla rutiner under pandemin och var konstant trött. Båda hade testat flera olika dieter, men ingen höll i längden.

I dag har båda blivit av med överflödig vikt och skapat nya goda vanor som gör att de orkar med vardagen, de har börjat prioritera motion och lärt sig äta på ett sätt som passar just dem.

Nå din målvikt med oss!

Fått hemläxa

Hur ska Frederic och Nina ta det vidare när deras 90 dagar är slut? Det har de i uppgift att tänka på nu.
– Jag vill inte kalla det ett slut, utan en ny fräsch början. Nu vet de hur de kan göra om de vill gå ner i vikt, förbättra orken och förändra både vanor och sitt tänk. Det som Frederic och Nina behöver göra nu är att hitta nya målsättningar och sätta upp en handlingsplan. Vill de hålla sin nya vikt? Vill de bygga muskler? Vill de kanske kunna göra andra fysiska framsteg? Det ska de fundera på, säger Mårten Nylén.

I Ninas fall har Mårten redan gjort en korrigering.
– Där svänger vi nu fokuset från att tappa i vikt till att stärka upp kroppen och bygga muskler. Hon kommer med denna förändring börja öka upp sitt energiintag.
Det här är "90 dagar med Mårten Nylén"

”Vikten är ett enkelt mått”

Nina tycker att det ska bli spännande och har en plan på hur hon ska mäta sin framgång framöver.
– Vikten är ett väldigt enkelt mått att förhålla sig till, det är liksom svart eller vitt. Nu gäller det att ta tillvara på de andra sakerna: Att jag blivit starkare, att jag mår bättre generellt och sover bättre. Jag får fortsätta följa upp det i stället, kan jag springa en kilometer snabbare? Kan jag lyfta en tyngre vikt? Det skulle kunna vara nya målsättningar.
Starta DINA "90 dagar med Mårten Nylén" – som medlem

Långt över Frederics förväntningar

Frederic har hela tiden haft viktnedgång som ett tydligt mål – den största anledningen till att han ansökte till ”90 dagar med Mårten Nylén” var att han kände sig tung och orörlig. Men han hade aldrig trott på så bra resultat.
– När vi körde igång tänkte jag för mig själv att jag skulle vara nöjd med att gå ner åtta kilo. Nu har jag tappat över 15 kilo, och vi är inte ens klara. Det känns sanslöst bra, säger Frederic.

Han ser framför sig att han vill tappa några kilon till även efter sina 90 dagar, för att sedan hålla vikten över tid.
– Jag har alla verktyg för att lyckas med det, och jag ser det inte som några stora uppoffringar. Det är inte bara blomkål och broccoli som många tror, jag äter helt vanliga portioner. Sen är det klart att jag kommer sakna Mårten och all hans kunskap, men nu har han lärt mig hur jag skapar resultat. Min fru Camilla stöttar mig något otroligt i det här, hon får ta över som bollplank, skrattar Frederic.

Nina Karlsson

Ålder: 39 år
Yrke: Kundansvarig inom FMCG
Hemstad: Upplands Väsby
Familj: Sambo, två barn
Instagram: @NinaWellobe2022

Längd: 170 cm
Startvikt: 81,6 kg
Nuvarande vikt: 68,9 kg

Frederic Åkerberg

Ålder: 45 år
Yrke: Specialistsäljare inom AV
Hemstad: Nykvarn
Familj: Gift, två gemensamma barn, samt två barn från tidigare förhållande
Instagram: @freddesaventyr

Längd: 184 cm
Startvikt: 119,7 kg
Nuvarande vikt: 104,3 kg

Här tränar Frederic: Smart Hälsa Nykvarn

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här