PRIVAT/Mårten Nylén. Josefin Glenmarks kläder är sponsrade av Intersport och Craft sportswear.

”Straffa aldrig dig själv”

Josefin Glenmark, 44, har nu gjort sin femte vecka i ”90 dagar med Mårten Nylén” och har gått ner över 6 kilo. Här tipsar hon om vad du kan göra när du är sugen på sött, blir bortbjuden eller har ätit mer än du borde.
– Jag tänker att du ska vara snäll mot dig själv. Försök hålla kosten dagen efter men straffa aldrig dig själv, säger Josefin.

Testa samma grej som Josefin

Artisten och låtskrivaren Josefin Glenmark har nu gått ner 6,3 kilo i utmaningen "90 dagar med Mårten Nylén". Den här veckan delar hon med sig av sina bästa vikttips.

Här är Josefins bästa tips när... ... du inte vet vad du ska äta till middag:

– Ägg! Jag måste alltid ha ägg hemma. Det är perfekt när jag inte har hunnit planera. Då kan jag enkelt göra en omelett. Ha alltid ägg hemma!

... du är sugen på något sött:

– Ibland dricker jag en Cola Zero och ibland tar jag en proteinpudding med smak av choklad som i alla fall kan tillfredsställa mig.

Nå din drömvikt med oss!

... du inte har någon att prata av dig med:

– Wellobes app! Jag går in och läser andras bloggar och får pepp och stöd. Det är skönt att känna att man inte är ensam. Där kan du träffa människor som oftast har exakt samma problem och så får du stöd och support av andra i samma sits.

... du undrar hur många kalorier ett visst livsmedel innehåller:

– Jag har precis upptäckt scanning-funktionen i appen. Den är fantastisk! Jag loggar allt med den och det är så smidigt. Det är lätt att få en översikt vad ens recept ligger på i kalorimängd då.

... du är på språng och inte kan väga din mat:

– Väg någonting som du alltid har med dig, till exempel telefonen. Sedan kan man försöka estimera vad andra saker väger. Det tar lite tid men efter ett tag greppar man det och nu kan jag måtta med ögonen.

... du ska gå på bio:

– Gå inte på bio, ha ha! Nej, gör det, men ta med tuggummi. Visst kan du äta lite popcorn, men för mig fungerar det bättre att avstå, annars vill jag bara ha mer.

... du är bortbjuden på middag:

– Jag har faktiskt tagit med egna grönsaker och frågat innan vad som serveras. Och sedan har jag bara anpassat mig efter det. Jag tror att det är viktigt att våga fråga och de allra flesta är hjälpsamma. Annars kan du alltid göra valet att låta bli att gå bort, även om det kan kännas tråkigt.

... du ätit mer än du borde:

– Jag tänker att du ska vara snäll mot dig själv. Men se till att antingen ta en promenad eller köra ett träningspass hemma den dagen. Försök även tänka lite extra på kosten, men straffa aldrig dig själv. Sånt här händer och allting går inte alltid att följa till punkt och pricka.

... du inte orkar gå ut på promenad:

– Gör någon annan fysisk aktivitet den dagen. Mårten har väldigt bra övningar på hemsidan som du kan göra hemma. Så försök aktivera kroppen lite i alla fall. Sedan finns det såklart dagar då du bara inte har lust och då kan du istället fokusera på kosten.

Se även coach Mårten Nyléns svar – som medlem

Namn: Josefin Glenmark
Ålder: 44
Bor: Åkersberga
Yrke: Sångerska och låtskrivare
Instagram: josefinglenmark
Familj: Gift med två barn på 5 och 7
Längd: 168 cm
Startvikt: 80,7 kg
Midjemått: 103 cm
Stuss: 110,5 cm

Vecka 1: -2,8 kg
Vecka 2: -1,2 kg
Vecka 3: -0,7 kg
Vecka 4: -1,3 kg
Vecka 5: -0,3 kg

Så gör du för att vara med

Alla som är medlemmar i Wellobe kan följa programmet parallellt med Josefin. Du väljer själv när dina 90 dagar ska starta och varje vecka får du sedan:
* Specialtips för din kost
* En utmaning
* En motivationsfilm
* En 12 veckor lång plan för din träning med specifika övningar.
* Extra tips, råd och coaching i Facebook-gruppen "Kom i form på 90 dagar med Mårten Nylén och Wellobe".

Testa samma metod
Följ oss för att se hur det går
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram
Mårten Nylén på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här