Dennis är ute och går varje dag. Styrketräningen är mer ett komplement.
Dennis är ute och går varje dag. Styrketräningen är mer ett komplement. Foto: Privat.

Därför promenerar Dennis – varje dag

Att ge sig ut på en promenad låter kanske inte så svårt.
Men hur kommer jag iväg när motivationen inte finns där, och hur får jag bäst effekt?
Dennis Olander, 33, har svaren efter åtta veckor av “90 dagar med Mårten Nylén”.

Starta DINA 90 dagar – kör parallellt med Dennis
Den som följer Dennis Olander på Instagram vet att han promenerar. Mycket. Flödet uppdateras i princip varje dag med harmoniska bilder från naturen. På promenaderna får Dennis chansen att tänka helt fritt på allt möjligt, han tar in de höstliga färgerna i skogen och han kommer tillbaka som en frisk fläkt. Men det är inte bara därför han går så mycket.

JUST NU: En månad på köpet

Varierar hög- och lågintensivt

Promenaderna utgör en stor del av den motion han ordineras i “90 dagar med Mårten Nylén”.
– Det är själva basen i min träning, att gå mycket. Sen varierar hur hårt jag kör: Går jag ut själv blir det mer att jag verkligen njuter av naturen och fågelkvittret, då kollar jag inte så mycket på klockan. Promenerar jag med någon annan, då håller jag tempot uppe. Det märks när man försöker prata, att man är andfådd och pulsen är hög, säger Dennis.
När Dennis går en ensampromenad är han ute i ungefär 90 minuter, utan att lägga fokus på distans eller intensitet. Har han sällskap brukar det bli åtta kilometer på en timme och femton minuter.
Få fri tillgång till samma verktyg som Dennis

”Gå ut oavsett väder”

Men hur gör han då för att komma iväg varje dag? Precis som för alla är motivationen eller orken inte alltid på topp för Dennis heller.
– Sätt en påminnelse i din telefon, samma tid varje dag! Och så går du ut, oavsett vad det är för väder, eller om du egentligen inte känner för det. Gör det till en vana. Om du skjuter upp det finns det risk att det kommer annat i vägen och du inte kommer iväg alls.
Bli medlem – och få tillgång till "90 dagar med Mårten Nylén"

Gått ner över 17 kilo

Dennis har kommit mer än halvvägs i sina 90 dagar och fortsätter få resultat, vecka efter vecka. Åtta veckor in har han gått ner över 17 kilo och fått flera direkt avgörande hälsofördelar. Hans sömn – som tidigare avbröts upp mot 40 gånger per natt – börjar bli normal, smärtan från knäskadan är i princip borta och han är en gladare och mer positiv medmänniska. Detta både tack vare promenaderna och den övriga träningen, men också hur han förändrat sin kost.
– Jag fullkomligt älskar hur jag äter. Jag kan äta mig mer än mätt, utan att komma över min rekommenderade kalorinivå. Dessutom är mitt sötsug helt borta, barnen kan sitta och äta lördagsgodis utan att jag känner det behovet alls.

Det här är Dennis Olander

Ålder: 33
Yrke: Mentalskötare
Hemstad: Göteborg
Familj: Ogift, två barn på 14 och 7 år
Instagram: @from_sofa_to_gym
Längd: 184 cm
Startvikt: 120,3 kg
Nuvarande vikt: 103,5 kg

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här