Frederic är på Kanarieöarna och berättar hur han förhåller sig till sina nya vanor på semestern.

Måste jag ”sköta mig” på semestern?

Du är mitt i en hälsosatsning och det vankas en veckas utlandsresa.
Hur ska man tänka?
– Ha realistiska förväntningar och gör bra medvetna val, säger Mårten Nylén.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén här

Frederic Åkerberg, 45, är inne på sin tionde vecka av ”90 dagar med Mårten Nylén” – och det är en speciell sådan.

Han befinner sig nämligen på Kanarieöarna tillsammans med familj och släkt. De har bokat ”All inclusive” och har i princip fri tillgång på mat och dryck.

Investera i din hälsa!

”Även om jag skulle bli besviken…”

Via sitt Instagram-konto uppdaterar Frederic med jämna mellanrum sina följare på hur han väljer att äta och träna på semestern.
– Det här är nog en utmaning för alla som är uppe i en förändringsprocess, men jag gör mitt bästa. Det är så klart frestande att gå loss på dessertbordet, men än så länge har jag låtit bli. Även om jag skulle bli besviken när jag väger mig efter semestern känns det helt okej, för jag har verkligen gjort mitt bästa för att hålla mina demoner i schack, skriver Frederic bland annat, och lägger också upp en bild när han plockat ihop en ceasarsallad från lunchbuffén.
Det här är "90 dagar med Mårten Nylén"

Experten: Kan sabba motivationen

Mårten Nylén menar att det är viktigt att ha realistiska förväntningar när vardagen försvinner och ledighet vankas – men också ibland att välja att ha semester.
– Har du för höga förväntningar och tänker att du ska sköta allt lika bra som hemma kan det ibland påverka motivationen om det inte går som man tänkt sig. Har du i stället förväntningar som är lite enklare att uppnå kan det snarare motivera dig mer. Och allt behöver inte bli rätt, men se till att göra medvetna val efter vad du tycker det är värt, säger han och fortsätter:
– Vissa kan åka på semester och ha möjlighet att bara fortsätta äta och träna som hemma, men alla kommer inte tycka det är värt det. Du behöver bestämma hur du vill ha det.
Starta DINA "90 dagar med Mårten Nylén" – som medlem

”Hans val och ingen annans”

Att Frederic reser iväg en vecka under sina 90 dagar ser Mårten inte alls som ett problem, det kan snarare vara bra att lära sig hur han ska tänka när han åker på semester i framtiden.
– Jag känner mig jättetrygg med Frederic. Han unnar sig säkert lite annat än hemma, men sköter sig garanterat tusen gånger bättre än tidigare ändå. Träningen vet jag att han kör på med som vanligt, sen om det slinker ner någon öl eller extra dessert så är det inga konstigheter, det är hans val och ingen annans.

Mycket riktigt har Frederic kört vidare på sina kombinerade promenad- och löppass samt styrketräning på hotellets gym. Den här veckan med utsikt över medelhavet.

Frederic Åkerberg

Ålder: 45 år
Yrke: Specialistsäljare inom AV
Hemstad: Nykvarn
Familj: Gift, två gemensamma barn, samt två barn från tidigare förhållande
Instagram: @freddesaventyr

Längd: 184 cm
Startvikt: 119,7 kg
Nuvarande vikt: 106,8 kg

Här tränar Frederic: Smart Hälsa Nykvarn

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här