Stefan i ”90 dagar med Mårten Nylén”.

”Jag känner mig nästan oövervinnerlig”

Stefan är inne på fjärde veckan i “90 dagar med Mårten Nylén”.
Men han känner sig redan starkare, gladare – nästan oövervinnerlig.
– Effekten jag var ute efter har slagit in.

Namn: Stefan Hansius
Ålder: 55 år
Hemort: Stockholm
Yrke: Grafisk designer
Längd: 178 cm

Startvikt: 96,9 kg
Midjemått start: 116,5 cm
Målvikt: 82 kg
Kilon att gå ner: -14,6 kg
Viktnedgång vecka 1: -1,8 kg
Viktnedgång vecka 2: -0,6 kg
Viktnedgång vecka 3: -0,5 kg
Viktnedgång vecka 4: -1,3 kg


OBS! Stefans vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Aktivera DINA 90 dagar

Stefans största problem har ända sedan starten av utmaningen "90 dagar med Mårten Nylén” varit att hitta en balans i sitt liv. Och på kickoffen i Stockholm för fyra veckor sedan var Mårtens främsta råd att inte kasta sig över alla problemområden på en och samma gång, utan att börja med det som faktiskt gick att förändra. Och enligt Stefan, så var det kosten.
– Det första jag gjorde var därför att börja logga all min mat och hålla mig till den rekommenderade kalorinivå som jag tilldelats i Wellobe. Jag började också att äta ordentlig frukost, havregrynsgröt med bär och lite ägg, men inget bröd. Och så mellanmål ibland. Det sammantaget har varit stor hjälp och något min kropp har svarat väldigt bra på. I snitt har jag gått ner 1 kilo i veckan ungefär. Sedan har jag gjort vissa avsteg, som till exempel på påskafton, men det har inte varit några stora grejer. Och det har alltid varit medvetna val.

JUST NU: En månad på köpet

Trappade upp nivån långsamt

Träningen har dock inte varit lika enkel att komma igång med. Stefan har nämligen dragits i många år med ett krånglande knä och har inte riktigt vetat var han ska börja. Efter kickoffen började han dock sakta men säkert att promenera. Och därefter trappade han upp nivån lite långsamt.
– Vecka två körde jag till exempel mina första pass på gymmet, i kombination med att jag gick överallt. Vecka tre avancerade jag ännu mer och valde – i samråd med Mårten eftersom vi hemmadeltagare ändå förväntas klara oss på egen hand ganska mycket – att plocka in en egen personlig tränare. Det var faktiskt jättebra för att få en extra piska och stadig bas att jobba vidare utifrån. Dessutom använde han samma teknik som Mårten genom att varva styrketräning med den egna kroppen med diverse rörlighetsövningar.

”Jag hade glömt hur roligt det var att träna”

Nu vecka fyra, har Stefan verkligen kommit igång på allvar, och varvar idag olika träningsformer – ingen den andra lik. När gamla vänner och bekanta som Stefan inte har träffat på länge har sett att han antagit den här utmaningen, har de kontaktat honom och dragit med honom på olika träningsevents.
– Det är sååå roligt. Jag har ju spelat både basket och tennis i min ungdom. Och nu fick jag en riktig flashback. Jag hade liksom glömt hur roligt det var att träna. Häromdagen körde vi till exempel padeltennis ihop. Tyvärr har jag dock börjat känna av knäet igen, så nu har min PT rått mig att testa spinning själv i gymmet. Och egentligen hatar jag det, men har i efterhand också känt att det har varit väldigt bra eftersom jag är ovan att träna den muskulaturen. Visst har det varit jobbigt, men då har jag bara lättat på motståndet och cyklat vidare.

Gick ner 5 kilo bara av att sova

Tidigare har Stefan berättat att han har sovit förhållandevis få timmar på nätterna. Till stor del eftersom han älskar sitt jobb och är pigg på livet i största allmänhet:
– Jag vill ju göra så mycket roliga saker hela tiden. Dock vet jag att jag slarvar lite. Det fanns en period när jag sov “normalt”. Och då gick jag ner 5 kilo bara av det. Vad gäller stressen så är jag tyvärr tidsoptimist, men tycker att jag mår mycket bättre nu sedan jag började träna. Det har gett mig en kick och jag känner mig både starkare, gladare – och nästan oövervinnerlig.

Hittat "en annan skärpa"

Om några dagar ska Stefan åka på en terapiutbildning i Italien i tio dagar. Han tycker om att jobba med sitt intre, desto viktigare är det att även får till det där på utsidan också, säger han. Men som sagt, så har han redan hittat “en annan skärpa”.
– Inga problem. Jag har redan packat ner träningsband och matta, och ska nog ta med mig min våg också. Men även om jag har mått bra innan, så mår jag ännu bättre nu. Och det gäller allt från mitt välmående till mitt självförtroende. Så den effekten jag var ute efter har verkligen redan slagit in. Nu ska jag bara äta vegetarisk mat, sova mer, meditera och gå ner i varv. Och det ska bli jätteintressant att se om det i sig ger något resultat.
Behöver du också gå ner några kilon? Kolla >>HÄR<<

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här