Bea har fokuserat på att äta bra och börja röra på sig.

”Det känns nästan overkligt att jag var så sjuk”

Vecka två är över för våra utmanare.
För Bea, som precis haft covid-19, har fokus legat på att komma tillbaka efter sjukdomen.
– Nu mår jag bra och nu såhär i efterhand det känns nästan overkligt att jag varit så sjuk, säger hon.

Starta DINA 90 dagar – gör utmaningen parallellt med Beatrice
För lite mer än en vecka sedan låg Bea inlagd på SÖS för covid-19. Nu har hon sakta men säkert börjat ta sig tillbaka efter sjukdomen och berättar att det nästan känns overkligt att hon precis varit så sjuk som hon faktiskt var.

– Det som påminner mig att jag precis varit sjuk är att jag är väldigt svag i benen mot innan och att jag äter blodförtunnande tabletter morgon och kväll. Men andningen blir bättre och bättre för varje dag och känner mig nästan 100 procent.

JUST NU: 50% rabatt

Bra att röra på sig

Innan Bea blev utskriven från sjukhuset fick hon träffa en fysioterapeut ett par gånger och fick beskedet att det var bra att röra på sig och komma igång med fysisk aktivitet. Men att det är viktigt att hon håller koll på andningen. Därför har Bea lagt fokus på att börja röra sig lugnt genom att promenera.

– Denna veckan har jag gått 110 000 steg och det känns bra. Jag har främst gjort det genom att följa barnen till skolan och att jag tagit en promenad med barnvagnen när min son ska sova. Det är ett enkelt sätt att komma igång utan att det blir en stor ansträngning.

Har du några tips till andra som precis haft covid?
– Jag tror att det är jätteviktigt att röra på sig. Jag pratar inte om gym men att röra på sig och ta promenader. Kondition är en färskvara och andningen går via våra lungor och dom behöver man träna efter covid. 

Tänker på kosten

Bea har också lagt en hel del fokus under veckan på att hitta bra kost som gör att hon får i sig den näring hon behöver för att bli frisk och kry.

– Det har gått bra med kosten. Det har blivit en hel del mumsiga sallader. 

Eftersom ett av Beas stora problem innan utmaningen var socker har hon valt att äta mer till lunch och mellis för att orka under dagen.

– För mig är det viktigt att vara mätt för att inte falla i sockerfällan. Jag är så motiverad just nu att det inte ens triggar mig när familjen äter lördagsgodis, skrattar hon.
Gör utmaningen parallellt med Beatrice

Inte stressa igång kroppen

Mårten har haft kontinuerlig kontakt med Bea under veckan och pratat om kosten men också vikten av att låta kroppen återhämta sig och inte stressa igång efter att man varit så sjuk.

– Det handlar först och främst om att bli frisk och kry. Det gäller att inte stressa utan att ta det i en lugn och för kroppen anpassad takt. Genom att äta bra och näringsriktig mat, röra på sig lite lätt och ge kroppen mycket vila och återhämtning ger vi kroppen rätt förutsättningar att komma tillbaka både snabbare och starkare, säger Mårten.

Vad ser du fram emot inför nästa vecka?

– Nu när jag mår bättre ser jag fram emot att få träffa Mårten och få lite tips. Det ska bli kul att få lite övningar som jag kan göra. Just nu vet jag inte riktigt hur jag ska träna på ett gym så då känner jag mig väldigt obekväm där.

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

* Ett temamail i veckan i 13 veckor
* Regelbundna kostråd
* 7 kaloriberäknade recept i veckan
* Regelbundna träningstips
* Ett individanpassat träningsprogram utvecklat av Mårten Nylén
* Inspirerande artiklar om mat, motion och motivation
* Tips, råd och inspiration ifrån andra deltagare i vår slutna Facebook-grupp
Vill du veta mer? Här hittar du allt du behöver veta om ”90 dagar med Mårten Nylén”

Gör utmaningen parallellt med Beatrice

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här