Med hjälp av Wellobes app kan Terese logga allt hon äter och hålla koll på sitt kaloriintag.
Med hjälp av Wellobes app kan Terese logga allt hon äter och hålla koll på sitt kaloriintag. Foto: Getty Images/Mårten Nylén

Tereses 6 bästa tips – för en lyckad start

Minskat sötsug, mer energi och över sju kilo lättare.
På blott tre veckor av ”90 dagar med Mårten Nylén” har Terese Henrysson, 43, redan vunnit flera hälsofördelar.
Här är hennes sex bästa tips för att lyckas i starten på en hälsoresa.

Gör samma resa som Terese – starta dina 90 dagar

Terese berättade senast om sin resa till London, där hon trots frukostbuffé och restaurangmat lyckades upprätthålla sina nya vanor. Med hjälp av Wellobes app och de råd hon fått från Mårten kunde Terese enkelt anpassa maten till att passa hennes mål.
Efter en ny vecka på hemmaplan, hennes tredje under ”90 dagar med Mårten Nylén”, har Terese reflekterat över hennes sex hittills viktigaste nycklar. Här delar hon med sig av dem.

JUST NU: En månad på köpet

1. Träna smart – inte hårt

Som Mårten Nylén brukar säga: Det är inte den som tränar hårdast som får bäst resultat, det är den som tränar smartast.
I Tereses fall har hon bland annat valt att gå powerwalks vad gäller konditionsträning, snarare än mer högintensiva träningsformer som löpning där skaderisken blir högre. Detta är även i linje med den effekt hon önskar uppnå nu i början på hälsoresan.

2. Ät ofta och regelbundet

Att ha en plan över hur dagen, eller hela veckan för den delen, ska se ut matmässigt ger en rad fördelar. Du slipper hamna i situationer där alternativen är få och där kanske inget av dem passar dina hälsomål. Dessutom håller du blodsockret på en jämn nivå och blir inte “panikhungrig”.
Gör utmaningen parallellt med Terese

3. Gör medvetna val gällande kosten

Allt måste inte vara perfekt hela tiden, men se till att dina val är aktiva och medvetna – inte känslostyrda. Med hjälp av Wellobe´s app har Terese snabbt och enkelt kunnat kolla upp näringsvärde och energiinnehåll i maten som erbjuds på exempelvis en restaurang och kunnat göra medvetna val därefter. Under sin Londonresa valde Terese bland annat att välja bort vitt bröd och pommes frites och istället fylla ut tallriken med grönsaker och rotfrukter.

4. Sköna powerwalks i skog och natur

Ett smart sätt att träna är att göra träningen till mer än träning. Genom att ge sig ut i skogen får Terese mycket mer än bättre kondition och högre förbränning – hon får möjlighet att tänka, njuta av naturen och få en paus i vardagen. Flera flugor i en smäll, alltså.

5. Planera mera!

Oavsett om det gäller kosten eller träningen är planering a och o. Du bestämmer dig i förväg vad du ska äta och minskar då risken att få i dig något som du inte finns med i din plan, och chansen att träningen blir av är så mycket högre om du gjort tid för den och lagt in i kalendern.

6. Var lösningsorienterad

Fokusera på dina möjligheter snarare än dina begränsningar. Här har vi ännu ett exempel på Tereses Londonresa. Hon kunde ha tänkt att träningen hade fått ligga på paus under vistelsen och att det skulle bli svårt att hålla koll på kosten när det bara är utemat. I stället valde Terese ett hotell med gym, hon valde att promenera runt snarare än att välja andra färdmedel och hon gjorde aktiva och medvetna val med maten.

Terese Henrysson

Ålder: 43 år
Yrke: Chef för ett industriföretag
Hemstad: Västerås
Familj: Gift, två barn i tonåren, två hundar
Instagram: @Terese_health_journey
Längd: 171 cm
Startvikt: 98,8 kg
Vikt efter vecka 3: 91,3 kg

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

* Ett temamail i veckan i 13 veckor
* Regelbundna kostråd
* 7 kaloriberäknade recept i veckan
* Regelbundna träningstips
* Ett individanpassat träningsprogram utvecklat av Mårten Nylén
* Inspirerande artiklar om mat, motion och motivation
* Tips, råd och inspiration ifrån andra deltagare i vår slutna Facebook-grupp

Redan medlem? Starta dina 90 dagar HÄR

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här