Knut-Olle Julin, före och efter sina 90 dagar i Wellobe.

Klarar jag det, klarar alla det!

Efter att ha försökt allt för att gå ner i vikt fick Knut-Olle Julin, 32, nog. Han antog ”90 dagar med Mårten Nylén" och gick ner 20 kilo.
– Den lättaste förändringen var kosten. Jag har inte uteslutit någonting.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Knut-Olle, 32, har varit överviktig större delen av sitt liv och har försökt med nästan alla metoder som finns för att gå ner i vikt. Han har också lyckats tappa kilon flera gånger, men alltid gått upp igen, sakta men säkert.
– Nu såg jag en chans att få professionell hjälp och den tog jag. Mitt främsta mål var att lära mig hitta en hållbar livsstil. Att jag sedan gick ner 20 kilo i utmaningen ”90 dagar med Mårten Nylén” var ingenting jag hade bestämt i förväg. Men det är klart att det kändes fantastiskt! säger han.

JUST NU: 50% rabatt

”Lättast var att förändra kosten”

Att följa rekomendationerna i Wellobe, ändra sina kostvanor och börja träna var en utmaning, men inte jobbigt. Knut-Olle startade varje morgon med en kopp kaffe och en promenad på 45 minuter.
– Den lättaste förändringen var helt klart kosten. Jag har inte uteslutit någonting utan kunnat äta nästan som vanligt, men i mindre mängd. Från att ha ätit pasta sju dagar i veckan äter jag det bara en gång i veckan nu. Och det är väl den största omställningen.

Så höll han motivationen uppe

90 dagar kan visserligen upplevas som en lång tid, men Knut-Olle upplevde det inte så. Han tog en sak i taget bara och såg till att inte ha några förbud.
– Jag hade planer på att ha en del förbud innan utmaningen, men sedan blev det inte så och jag klarade det! Det handlar om att prioritera. Du kan äta glass, men inte gräddglasstårta. Du kan dricka vin, men då får du gå ut och gå lite extra dagen efter.

Gick ner 20 kilo – på 90 dagar

Knut-Olle är ingen tävlingsmänniska så fokus låg aldrig på att gå ner så mycket som möjligt. Men 90 dagar senare visade vågen ändå minus 20 kilo.
– Jag är så stolt över mig själv och jobbade hårt för att nå dit. Jag visste att jag kunde gå ner mycket i vikt, men det bästa av allt var att jag lärde mig att det inte handlar om att göra någon quick fix. Och om jag klarar det, som ser mig själv som en svag person, så klarar alla det. Det är jag säker på.
Namn: Knut-Olle Julin
Ålder: 32 år
Hemort: Göteborg
Yrke: Gruppledare
Längd: 187 cm
Startvikt: 129,8 kg
Total viktnedgång: -20 kg

Knut-Olles 3 bästa vikttips

1. Sätt rimliga mål
Förvänta dig inga mirakel, men tro på dig själv. Du klarar allt du bestämmer dig för. Ta bara en sak i taget och gör det i din takt.
2. Se till att ha stöttning
Det gör väldigt mycket att ha någon som stöttar och peppar. Och har du inte har någon i din närhet kan du alltid vända dig till andra medlemmar i Vitklubb för att få pepp, tips och råd.
3. Använd Wellobes app
Wellobe’s mobilapp är jättebra för att räkna kalorier och för att få tips och recept. Det är en perfekt plattform för att få kontakt med andra i samma situation. Du är inte ensam!

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här