Karin Dahlin har coachats av Mårten i tolv veckor – nu är det en kvar.
Karin Dahlin har coachats av Mårten i tolv veckor – nu är det en kvar. Foto: Mårten Nylén.

”Nu kan jag äta tårta – utan att spåra ur”

Motgångar kommer oavsett hur väl rustad du är.
Fördelen för Karin Dahlin är att hon under sina ”90 dagar med Mårten Nylén” stött på flera av dem – och nu vet hur de ska hanteras.
– Karin har skapat en vinnande melodi, med ett smartare tankesätt som håller bättre i längden, säger coach Mårten Nylén.

Starta DINA 90 dagar – kör parallellt med Karin

Tolv veckor av förändrade vanor, glädje, motgångar och lösningar har gått. Nu återstår bara en vecka av årets säsong av ”90 dagar med Mårten Nylén” för Karin Dahlin, 44 år.

JUST NU: En månad på köpet

”Bygger för livet”

När utmaningen är slut ska hon implementera sin nya livsstil utan daglig coachning från Mårten Nylén. Han är övertygad om att det kommer gå bra.
– De här 90 dagarna ska vara en kickstart där du börjar göra förändringar och skapa nya vanor, men du bygger för resten av livet. Det är exakt det som Karin gjort. Hon har stött på flera motgångar under dessa veckor och det har gjort att jag kunnat både analysera och ge henne andra sätt och metoder att tackla mothugg. Nu vet hon bättre vad som funkar för just henne, säger Mårten Nylén.
En tidig åtgärd som gav stor effekt var att få Karin att stressa mindre och inte vara så hård mot sig själv. Redan efter fyra veckor tog Mårten bort flera av Karins ”måsten” – bland annat genom inte behöva vara petnoga med maten vid varje måltid och att inte försöka göra allt perfekt.
Få fri tillgång till samma verktyg som Karin

Sötsuget helt borta

Det fick Karins kropp att börja svara på hennes träning, nya kosthållning och förbättrade sömn, genom att tappa i vikt.
– Och nu jobbar Karin med det här hela tiden, det har blivit en del av hennes livsstil. Varje vecka sedan vi började med det har hennes kropp svarat jättebra, så det är verkligen en vinnande melodi.
Karin har redan nu börjat göra planer för att se till att hon kan fortsätta på den inslagna vägen.
– Jag kommer ju inte ha mina pass med Mårten längre, så jag håller på att binda upp andra personer att träna med. Har jag bokat ett träningspass med någon vet jag att det blir av, då skippar jag inte. Och med maten tror jag verkligen att jag hittat balansen. Jag trivs med hur jag äter nu, och mitt sötsug är helt borta. När min dotter tog körkort nyligen så firade vi, och jag kunde äta en bit tårta utan att få i mig mer än planerat. Det var en jätteskön känsla, säger Karin.
Bli medlem – och få tillgång till "90 dagar med Mårten Nylén"

”Viktigt att Karin prioriterar sig själv”

Även om Mårten Nylén inte är orolig över att släppa Karin vet han att fler motgångar kommer. Så är det för alla, oavsett vad.
– Då är det bra att vara förberedd på vad man kan göra och att sätta fokuset rätt. En bra grej är att försöka bryta något dåligt, genom att göra saker som du mår bra av. För Karins del kan det vara en promenad med dottern i naturen, eller varför inte en löprunda? Karin ska fortsätta prioritera sig själv, för att hon är värd att må bra. Hon är väldigt omtänksam, så i början var detta svårt för henne. Men nu, när hon insett att omgivningen också faktiskt mår bättre av att Karin mår bättre, är det enklare, säger han.

Det här är Karin Dahlin

Ålder: 44
Yrke: Registrator
Hemstad: Värmdö
Familj: Gift, fyra barn på 22, 20, 14 och 8 år
Instagram: @frudahlin

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här