Towe har gått både upp och ner i ”90 dagar med Mårten Nylén”.

”Jag har gått både upp och ner i vikt”

Fyra veckor har gått i “90 dagar med Mårten Nylén”.
Fyrabarnsmamman Towe har inte rasat i vikt – men lärt sig massor.
– Framförallt att fokusera på det jag kan göra och inte tvärtom.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Namn: Towe Sävenmark
Ålder: 44 år
Hemort: Farsta
Yrke: Affärsutvecklare

Längd: 162 cm
Startvikt: 75,3 kg
Midjemått start: 92,4 cm
Målvikt: 62 kg
Kilon att gå ner: -13,3 kg
Viktnedgång v1: -2,7 kg

Viktnedgång v2: +0,5 kg

Viktnedgång v3: -1,7 kg

Viktnedgång v4: +1 kg

OBS! Towes vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Aktivera DINA 90 dagar

JUST NU: En månad på köpet

Mårtens tips ringde i bakhuvudet

Framförallt blev vistelsen i Barcelona en svår utmaning för Towe, eftersom hon bara var inne på sin andra vecka i "90 dagar med Mårten Nylén” och rutinerna inte riktigt hade satt sig. Dessutom serverades det buffé på hotellet både till frukost, lunch och middag, vilket alltid ökar risken för att man överäter.
– Samtidigt ville jag inte ha min matvåg med mig bland 26 stycken 14-åringar, vad hade det gett för signal? Så istället försökte jag tillämpa tallriksmodellen och öka mängden grönsaker. Jag såg också till att promenera så ofta jag kunde innan frukost eller när tjejerna hade lite ledig tid på eftermiddagarna. Men då ringde Mårtens tips hela tiden i bakhuvudet, vilket var till jättestor hjälp: “Att jag skulle fokusera på det jag faktiskt kunde göra och inte tvärtom”.

Planerar bättre nu

Efter Barcelona-resan då Towe gick upp lite i vikt igen fick hon panik och övergick till 5:2-metoden, eftersom hon tänkte att det skulle ge henne en “extra sjuss”. Men eftersom den innebär att man vissa dagar bara får äta max 500 kalorier rekommenderade Mårten Nylén henne att snarare hålla en jämn kalorinivå. Om man tränar så mycket som Towe ändå gör är det nämligen mycket svårare att gå på så få kalorier.
Väger maten, det gör Towe dock fortfarande. Ett av hennes bästa tips är dessutom att göra matlådor till jobbet. Det är en av de stora förändringarna vad gäller hennes kosthållning. På så vis kan hon väga maten hemma och veta exakt vad hon får i sig om dagarna även när hon är på jobbet.
– Ett annat tips är att planera i förväg hur dagarna kommer att se ut. Ska jag köra spinning efter jobbet tar jag till exempel med mig ett kokt ägg som jag kan äta innan. Och ska jag ut och äta middag med någon räknar jag in de kalorierna i förväg, så att jag inte råkar överstiga min rekommenderade dagsnivå.

”Jag fokuserar på det jag kan göra”

Den riktigt stora skillnaden är att Towe har hittat ett jättebra sätt att få till sin träning, säger hon. Eftersom hennes vardag ofta är upptagen med att hämta och lämna sina barn på deras aktiviteter har hon tidigare haft jättesvårt att hitta tid till att träna själv. Lösningen? Samma sak som med kosten egentligen: Allting handlar om bättre framförhållning.
– Nu kör jag spinning tre dagar i veckan och då två 45-minuters-pass på raken. För övrigt hatar jag egentligen det, men efter att ha gått hela hösten med höftproblem och blivit rekommenderad att cykla så har jag hittat en grej som heter “The Trip”, där man cyklar runt i virtuella världar framför stora biodukar. Det är jättekul. Utöver det tränar jag lite brasiliansk jiujutsi och försöker gå 5 000 steg på lunchen. Så återigen tillämpar jag Mårtens tips och fokuserar på det jag kan göra.

”Det är alltid bättre att göra någonting än ingenting"

Även om det inte har visat sig lika mycket på vågen som Towe hade hoppats känner hon sig betydligt lättare i kroppen. Numera kan hon till exempel gå uppför de tre trapporna till jobbet utan att bli andfådd, så flåset har absolut blivit mycket bättre.
– Jag kan också se att fettet på armarna och axlarna har börjat försvinna. Och sen är magen inte lika svullen längre. Jag känner mig dessutom mycket piggare. Innan kunde jag säcka ihop klockan åtta när jag skulle natta mina barn. Nu kan jag var uppe ända till elva och ända vara lika pigg dagen efter.
Framförallt har Mårten Nylén hjälp Towe med hur hon ska tampas med de mentala bitarna:
– Ja, jag kan inte säga det nog, det där om hur viktigt det är att fokusera på det jag kan göra. För jag tänker på det varje dag, faktiskt. Många har så höga ambitioner och så känner de sig misslyckade och skiter i allt om de inte lyckas nå sina mål. Men Mårten har fått mig att inse att det alltid är bättre att göra någonting än ingenting. Som när jag blev förkyld, då tog jag en powerwalk med barnvagnen istället för att träna. Och i morse, då sprang jag några kilometer. Inte en mil, men några kilometer, för det är det jag kan.

Behöver du också gå ner några kilon? Kolla här

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här