Carolina Fors är nya deltagaren i "90 dagar med Mårten Nylén". Kläderna är sponsrade av Stadium och SOC samt Löplabbet.

”Jag tror kvinnor i min ålder känner igen sig”

”90 dagar med Mårten Nylén” är igång och tvåbarnsföräldern Carolina Fors, 40, är peppad.
– Mitt mål är att få mer energi och kunskap. Det här är starten på det nya livet som speglar mitt gamla jag.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Carolina Fors, 40, har alltid varit aktiv inom träning och hälsa. Hon är coach inom cheerleading, van att röra på sig och har en bra grundfysik. Hon har inte haft några problem med sin vikt, förens hon närmade sig 40.
– Jag tror att kvinnor i min ålder kan känna igen sig i min situation. Jag hade läst att ämnesomsättningen kan ändras när man blir äldre, men jag trodde inte det skulle gälla mig. Jag har kunnat leva på samma sätt i alla år, nu går inte det längre, säger Carolina, som är en av deltagarna i årets omgång av ”90 dagar med Mårten Nylén”.

Kroppen har förändrats

Carolina arbetar som ambulanssjukvårdare och jobbar då i skift. Det gör det svårt att äta på regelbundna tider och det blir ofta någonting i farten.
– Vi har inga matpauser, vi får äta när tillfälle ges. Det kan bli allt ifrån mat från en korvkiosk till ett snabbt stopp i en mataffär. När jag var yngre fungerade det, men det gör inte det längre. Jag har märkt att kroppen har förändrats mycket de senaste två åren.

JUST NU: En månad på köpet

Förstod inte varför hon gått upp

När Carolina gick upp i vikt och inte längre kunde knäppa byxorna på sin jobbuniform förstod hon inte varför.
– Jag fick inte ihop det. Jag anser mig själv äta ganska hälsosamt, det är inte så mycket snabbmat eller godis och chips. Visst äter jag det då och då, men jag springer inte och handlar sånt till mig själv. Jag hade inte gjort några ändringar i min kost eller slutat träna, ändå gick jag upp i vikt.

Misstänkte sjukdom

Carolina misstänkte att det var någonting fel med hennes sköldkörtel och gick och lämnade prover hos sin läkare.
– När de visade att jag var fullt frisk blev jag förvånad. Jag var säker på att läkaren skulle säga att jag hade fel på sköldkörteln. Vi har flera autoimmuna sjukdomar i släkten. Jag är tacksam över att jag är frisk, men jag fick börja rannsaka mig själv. Jag kom fram till att det är kosten jag måste lägga om.

Livspusslet och nattjobb

Carolina har två barn på 15 och 11 år, där den äldsta sonen har diabetes typ 1. De har därför alltid behövt tänka lite extra på maten hemma, den yngsta sonen är beroende av en hälsosam kost.
– Nu blir det en större förändring. Jag vill spegla av min kostförändring på barnen. Visst ska de få äta korv och pasta vissa dagar, men jag vill att de ska få in bra matrutiner och vara mindre stillasittande.

Ingen quickfix

Carolina ser fram emot ”90 dagar med Mårten Nylén” och hennes mål är att få mer energi, hela dagen.
– Jag vill inte ha dippar efter lunch eller middag, då jag bara vill lägga mig och vila. Jag vill inte vara vrålhungrig eller proppmätt. Jag har fått alla verktyg jag behöver nu och det ska krävas mycket för att jag ska misslyckas. Jag ser dessa 90 dagar som en kickstart där jag kommer leverera. För mig är det här en ny livsstil, inte en quick fix.

Carolinas tips för att komma igång

Var ärlig mot dig själv
Man måste inventera sig själv och se om man är redo att göra resan. Det är en stor omställning och det handlar om att lära sig nya saker. Se till att du är startredo när du sätter igång.
Ta reda på information
Vad kommer att krävas av mig? Hur kan jag få de bästa verktygen? För mig är Wellobe’s mobilapp en räddning, den är ett riktigt bra verktyg.
Prata om det
Berätta för din familj och dina vänner att du tänker göra en livsstilsförändring. Att få stöd och pepp hemifrån tror jag är väldigt viktigt.

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här