Martin Almgren i "90 dagar med Mårten Nylén".
Martin Almgren i "90 dagar med Mårten Nylén". Foto: PRIVAT/Colourbox.

”Jag har drivit halva äggförsäljningen i Sverige"

Aggressionsproblem, blodiga skoskav, feber – och lunginflammation.
Premiären av "90 dagar med Mårten Nylén" har inte varit lätt.
– Ändå har jag gått ner över 10 kilo på två veckor, säger Martin Almgren.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Redan på kickoffen av ”90 dagar med Mårten Nylén” var Martin Almgren krasslig. Ändå gick han första veckan ner hela 6,3 kilo. Och nu, andra veckan, 4,3 kilo till.
– På måndagen och tisdagen var jag lite dåligt, på torsdagen giggade jag på en kryssning och på fredagen var jag ute och gick. Men sedan, på lördagen var jag helt förstörd, men var ändå tvungen att åka på spelning. Och på natten hem höll jag på att hosta lungorna ur mig. Och det känns såklart sämst, det började precis gå så himla bra, säger han.

JUST NU: En månad på köpet

"90 dagar med Mårten Nylén" ingen barnlek

Inte ska man tro att ”90 dagar med Mårten Nylén” är någon dans på rosor alltså. På vårdcentralen såg man att Martin fått lunginflammation och skrev ut antibiotika. Och Mårten Nyléns råd var att fokusera på kosten.
– Jag har därför gjort det enkelt och ätit väldigt mycket ägg, eftersom det mättar så bra. I kokt form eller som omelett, med lök eller kalkonpålägg. Jag har nog drivit halva äggförsäljningen i Sverige, skrattar Martin.

Har för första gången köpt hem frukt

Kvarg, kyckling, nötkött och grönsaker är andra magra men mättande lilvsmedel som Martin har närt sig på. För första gången i sitt liv har han även köpt frukt.
– Det står ju till och med i Bibeln att frukt inte är bra. Kolla bara på Adam och Eva och äpplet...! Men OK. Nu har jag provat såna där... Mandariner. Visst har jag fått hungerattacker ibland, men då har jag druckit kaffe.

”Nu ska jag göra det här ordentligt”

Sötsuget var annars värst första veckan, men har redan gått över. Däremot har Martin suktat efter hamburgare och stuvade makaroner med falukorv.
– Åh, det skulle de kunna servera på nobelmiddagen tillsammans med lite ketchup så hade alla blivit hur nöjda som helst! En bra lösning har dock varit att göra egna hamburgare utan dressing och med sallad istället för bröd. Det har ändå gett lite samma känsla. Nu ska jag göra det här ordentligt.

Så tycker Mårten om Martins andra vecka

– Jag tycker att Martin har skött sig bra. Det vi ska jobba på lite extra är att se till att öka hans energiintag något då han har legat lite lägre än önskat de två första veckorna. För att återhämta kroppen och bli frisk snabbare så behöver kroppen den extra näringen. Men planeringen av mat och framför allt inställningen till att försöka någonting nytt är riktigt bra. Nu laddar vi om för vecka tre då det är dags att bli frisk, säger Mårten Nylén.

Medlem i Wellobe?
Se även Mårten Nyléns tips om du blir sjuk

Namn: Martin Almgren
Ålder: 30
Bor: Lindesberg
Yrke: Artist
Instagram: martinalmgren
Familj: Mamma, pappa, bror
Längd: 188 cm
Startvikt: 155,7 kg
Midjemått: 157 cm
Bröstmått: 141 cm
Vecka 1: -6,3 kg
Vecka 2: -4,3 kg

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här