Nina Karlsson, 38, är en av höstens offentliga deltagare i ”90 dagar med Mårten Nylén”.

”Vill visa barnen att det inte är försent”

Jobb, fritid, privatliv, vardag och helg. Allt under samma tak.
Under coronapandemin försvann alla typer av rutiner och tvåbarnsmamman Nina Karlsson, 38, tappade sina goda vanor.
– Jag är konstant trött och utan energi, säger hon.

Rekommendationen om att jobba hemifrån gällde i princip hela pandemin i Sverige. För många som hade möjlighet var det en lyx: Restiderna minskade, dyra uteluncher uteblev och risken att bli smittad sänktes drastiskt.

JUST NU: En månad på köpet

Belönar sig

Nina Karlsson, 38 år, är tacksam över att hon har ett jobb som tillät henne att vara hemma på heltid. Men det fanns också nackdelar.
– Alla rutiner som innebar att jag rörde på mig bara försvann. Att ta sig till jobbet, att ta sig hem. Det enda jag hade kvar nu var att gå ut en sväng med hunden på lunchen. Då kände jag mig duktig, att jag kommit ut, och belönade mig gärna, säger Nina.

”Jag är alltid jättehungrig”

Den fysiska aktiviteten försvann i princip helt, men matvanorna var kvar.
– Jag är alltid jättehungrig när det väl är dags att äta. Jag äter aldrig några mellanmål utan väntar alltid till en huvudmåltid, och det slutar med att jag överäter. Allting hänger ihop, jag är trött för att jag rör på mig så lite, jag blir trött när jag överäter. Tillvaron flyter ihop, mitt hem är mitt jobb, min fritid, mitt privatliv, min helg.
Gör utmaningen parallellt med Nina

Vill visa barnen att det inte är för sent

Nina har på egen hand försökt ta tag i sin trötthet och hälsa i flera omgångar. Många gånger har det gått bra – tills det kommit en motgång.
– Jag har gått ner i vikt förut, men så fort jag blivit sjuk, eller behövt göra ett uppehåll av något annat skäl, har jag tappat det helt. Har jag inte kunnat träna har jag struntat i att sköta kosten. Jag klarar inte av att hålla motivationen uppe själv.

Under sina ”90 dagar med Mårten Nylén” vill Nina hitta en livsstil som håller på sikt. För att få mer energi, för att bli piggare och kunna vara en så bra förebild som möjligt för sina barn.
– Jag vill att träningen ska bli en rutin, en del av vardagen och inte något som behöver klämmas in. För jag vet hur jag funkar. När jag håller i träningen motiverar det mig att också sköta kosten. Jag vill visa barnen att det inte är för sent att bli hälsosam.

Det här vill Nina uppnå på sina 90 dagar:

Inte ge upp
Nina har flera gånger lyckats med att gå ner i vikt, men aldrig lyckats hålla i det. Nu vill hon hitta verktyg och nycklar till att klara av det i långa loppet.

Göra träningen till vardag
När träningen funkar, då faller mycket annat på plats för Nina. Genom att göra den till en del av livsstilen och sätta högt på prioriteringslistan kommer mycket motivation på köpet och hon blir mer fokuserad i övrigt.

Visa barnen att det går
Bara för att Nina inleder en satsning på hälsan betyder det inte att barnen också måste träna eller äta som henne. Men hon vill visa att det går, att det aldrig är för sent. Genom att se över kosten kommer det också smitta av sig på familjen. Med mer frukt och grönt, till exempel.

Nina Karlsson

Ålder: 38 år
Yrke: Kundansvarig inom FMCG
Hemstad: Upplands Väsby
Familj: Sambo, två barn
Instagram: @NinaWellobe2022
Längd: 170 cm
Startvikt: 81,6 kg

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

* Ett temamail i veckan i 13 veckor
* Regelbundna kostråd
* 7 kaloriberäknade recept i veckan
* Regelbundna träningstips
* Ett individanpassat träningsprogram utvecklat av Mårten Nylén
* Inspirerande artiklar om mat, motion och motivation
* Tips, råd och inspiration ifrån andra deltagare i vår slutna Facebook-grupp

Redan medlem? Starta dina 90 dagar HÄR

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här