Mårten Nylén ska coacha Frederic Åkerberg, 45, och Nina Karlsson, 38, till bättre vanor.

Möt årets offentliga deltagare

Nu startar säsong nio av "90 dagar med Mårten Nylén".
Därmed kan vi avslöja vilka årets offentliga deltagare är.
Här får du veta allt om dem – och hur DU startar dina egna 90 dagar.

Starta dina "90 dagar med Mårten Nylén"

Möt Frederic Åkerberg

Ålder: 45 år
Yrke: Specialistsäljare inom AV
Hemstad: Nykvarn
Familj: Gift, två gemensamma barn, samt två barn från tidigare förhållande
Instagram: @freddesaventyr
Längd: 184 cm
Startvikt: 119,7 kg

Så gick vecka 1 – läs HÄR

Han tränar brasiliansk jiu-jitsu varje vecka och är periodvis en regelbunden löpare. Frederic Åkerberg, 45 år, har en aktiv livsstil om man jämför med många andra – ändå känner han sig i sämre form än någonsin.

Anledningen är att han äter för mycket. Alldeles för mycket.
– Jag blir liksom aldrig mätt på vanliga måltider. Om någon skulle ställa en hamburgare på 500 gram framför mig hade jag ätit den, utan några problem. När jag har tränat och känner mig duktig kan jag trycka i mig en stor påse godis. Det finns ingen balans. Jag har en ständig hunger och påtagligt sötsug, säger Frederic.

Han vill bli av med några kilon för att slippa känna sig tung och begränsad i vardagen. Men framför allt vill Frederic skapa en hälsosam livsstil som håller i längden.
– Jag sitter och tänker för mig själv att om jag inte gör något nu, kommer det aldrig hända. Jag vill bli en bättre förebild för mina barn, säger han.

Läs hela intervjun med Frederic HÄR!

Investera i din hälsa du också!

Möt Nina Karlsson

Ålder: 38 år
Yrke: Kundansvarig inom FMCG
Hemstad: Upplands Väsby
Familj: Sambo, två barn
Instagram: @NinaWellobe2022
Längd: 170 cm
Startvikt: 81,6 kg

Så gick vecka 1 – läs HÄR

Rekommendationen om att jobba hemifrån gällde i princip hela pandemin i Sverige. För många som hade möjlighet var det en lyx: Restiderna minskade, dyra uteluncher uteblev och risken att bli smittad sänktes drastiskt.

Nina Karlsson, 35 år, är tacksam över att hon har ett jobb som tillät henne att vara hemma på heltid. Men det fanns också nackdelar.
– Alla rutiner som innebar att jag rörde på mig bara försvann. Att ta sig till jobbet, att ta sig hem. Det enda jag hade kvar nu var att gå ut en sväng med hunden på lunchen. Då kände jag mig duktig, att jag kommit ut, och belönade mig gärna, säger Nina.

Under sina ”90 dagar med Mårten Nylén” vill Nina hitta en livsstil som håller på sikt. För att få mer energi, för att bli piggare och kunna vara en så bra förebild som möjligt för sina barn.
– Jag vill att träningen ska bli en rutin, en del av vardagen och inte något som behöver klämmas in. För jag vet hur jag funkar. När jag håller i träningen motiverar det mig att också sköta kosten. Jag vill visa barnen att det inte är för sent att bli hälsosam.

Läs hela intervjun med Nina HÄR!

Det här är "90 dagar med Mårten Nylén"

"90 dagar med Mårten Nylén" är ett specialprogram för medlemmar i Wellobe som går ut på att du varje vecka i 13 veckor får ett mail med förslag på hur du ska äta och röra på dig samt extra tips och råd från träningsexperten Mårten Nylén. Utöver det följer du den rekommenderade kalorinivå du får när du blir medlem i Wellobe samt loggar din mat och motion.
Vårt tips är att anta utmaningen i dag – parallellt med våra offentliga deltagare ovan.

Redan medlem? Starta dina 90 dagar direkt HÄR

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här