Före och efter ”90 dagar med Mårten Nylén”.

Malin om ”90 dagar med Mårten Nylén”

Malin Karlsson, 41, var en av de första deltagarna att anta utmaningen ”90 dagar med Mårten Nylén”. Resultatet? Piggare, gladare – och 13 kilo lättare.
– Jag såg resultat första veckan, säger hon.

Nå din målvikt – med samma metod som Malin

Efter två täta graviditeter där Malin Karlsson, 41, gick upp i vikt kände hon att det var dags att prioritera sig själv. 2016 gick hon med i Wellobe* och utmaningen ” 90 dagar med Mårten Nylén”, och tappade 13 kilo och 20 cm i midjan.
– Jag var less på att sätta mig själv sist hela tiden och ville hitta ett sätt att gå ner i vikt där jag slapp banta.
Malins största problem var att hon åt för mycket och rörde sig för lite. Hon mådde helt okej men kände sig less och bestämde sig tillslut för att göra något åt saken.
– Det var faktiskt inte jobbigt en enda gång under mina nittio dagar. Det bästa var att jag såg resultat redan första veckan och det motiverade mig ännu mer.

Så fungerar Wellobe

Ville inte banta

Att banta har aldrig varit Malins grej och för henne var det viktigt att kunna äta allt.
– Jag är ingen dietmänniska och jag vill inte banta. Jag behöver äta ordentligt och tränar hellre stenhårt än att banta. Med Wellobe kunde jag äta hur mycket som helst bara jag åt”rätt saker”. Och jag var alltid mätt. Jag uteslöt ingenting, men minskade på choklad och sötsaker.

Stödet viktigt

Malins enda problem var att hon ibland hade svårt att få i sig sin rekommenderade kalorimängd varje dag. Då fick hon hjälp från coach Mårten Nylén.
– Utöver stödet från honom hade jag ett otroligt bra stöd hemifrån. Mitt bästa tips är att ha någon i din närhet som backar upp dig när du genomgår en viktminskning.
90 dagar senare visade vågen minus 13 kilo och 20 centimeter i midjan. Hon mådde bättre och kände sig piggare och starkare än innan.
– Bland annat genomförde jag en hinderbanetävling som jag anmält mig till. Det var en härlig känsla att klara det!

JUST NU: 50% rabatt

Efter vår intervju råkade Malin dessvärre ut för en bilolycka där hon fick en whiplashskada. Och ett halvår senare bröt hon både underarmen, överarmen och armbågsleden:
Två operationer är gjorda och nu väntar en ny utredning på vad som skall göras. Jag har haft ett år som ingen vill byta med mej. Vikten har gått upp och kroppen är sliten. Det är ju en sak att säga att man ska fortsätta vara duktig med maten, men jag har slarvat och slarvat. När man inte kan röra sig är det svårare, jag har inte kunna träna på ett år. Men det är skönt att ha kunskapen jag har fått ifrån er, så tillsammans med min sjukgymnast är en ny plan lagd. Gott humör måste man ha, annars tror jag inte man orkar.
Jag verkligen längtar efter att kunna träna ordentligt igen. Med träning kommer bra kost av sig själv. Jag har alldeles för dålig karaktär för att upprätthålla kosten, jag blir grinig av att ha ont och belönar mej med onyttigheter. Men det finns hopp, skriver hon.
Namn: Malin Karlsson
Ålder: 41 år
Bor: Mörkö
Yrke: Kontorsplanerare
Längd: 165 cm
Startvikt: 80,9 kg
Gått ner totalt: 13 kg

Malins gå-ner-i-vikt-tips

1. Försök ha roligt
Hitta något som du tycker är kul. Jag älskar till exempel att träna utomhus.
2. Hitta folk som kan peppa
Ha folk runt omkring dig som ser dig och kan lyfta dig en dålig dag.
3. Var inte för sträng mot dig själv
Det gör ingenting om man får ett par återfall, det är en ny dag imorgon.

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här