Nina berättar: Så långt har hon kommit på nio veckor.

Ninas 3 problem – så har hon löst dem

Hon var ständigt hungrig och energilös. Så fort hon försökte ändra sina vanor gav hon upp efter ett par veckor.
Efter nio veckor av ”90 dagar med Mårten Nylén” är det dags att stämma av med Nina Karlsson, 39.
Mår hon bättre?

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén här

När Nina startade sina 90 dagar i september tog hon upp tre problemområden vilka var anledningen till att hon ansökte till utmaningen. Nu har hon i nio veckor tillsammans med Mårten Nylén jobbat på att komma till rätta med dem.

Så här säger hon i dag.

JUST NU: 50% rabatt

”Lättare att göra bra val”

Du beskrev att du aldrig åt mellanmål utan höll dig till huvudmåltiderna. Och väl då var du alltid så hungrig att du överåt.
– Det var i princip det första jag gjorde när jag startade mina 90 dagar, att lägga till mellanmål. Det har såklart hjälpt till rent praktiskt, att jag håller mig mättare över dagen och slipper den där panikhungern. Men det har också underlättat psykiskt. Nu vet jag att det snart är dags att äta igen, oavsett om det är ett mellanmål eller en huvudmåltid, och då kan jag fokusera på annat.

– Tack vare att jag inte är lika hungrig blir det också lättare att göra mer genomtänkta val. Förut kunde det bli några extra ostmackor till frukost eller potatisar till middagen, utan att man tänkte på det. Nu kan jag i lugn och ro väga och logga allt i Wellobe’s app och direkt få reda på vad det är värt. Jag har inget ögonmått, vad är 100 gram kvarg? Med appen slipper jag tänka på det.
Det här är "90 dagar med Mårten Nylén"

Nu finns ork till träning

Du tappade dina motionsvanor under pandemin och kände dig energilös i princip hela tiden.
– Nu har jag energi under hela dagarna och tack vare det finns det ork kvar till träning. Jag tror mycket av det också är tack vare att jag fått ordning på maten. Det var just i det långa mellanrummet mellan måltiderna som jag kroknade helt orkesmässigt. Då fanns det det ingen energi kvar till att träna, den rörelse som blev av var att gå ut med hunden.
Starta DINA "90 dagar med Mårten Nylén" – som medlem

”Nu vet jag varför jag gett upp förut”

Du försökte ta tag i din hälsa på egen hand men tappade snabbt motivationen och slutade.
– Ja, jag har insett nu vad jag gjorde fel då. Jag körde på med samma rutiner, alltså att jag åt huvudmål men inga mellanmål. Skillnaden var att jag drog ner på kalorierna på huvudmålen, och fick så klart ännu mindre energi av det än vad jag hade innan. Lägg på hård träning på det så tror jag alla förstår att det inte håller, jag orkade i max två veckor.

Nina Karlsson

Ålder: 39 år
Yrke: Kundansvarig inom FMCG
Hemstad: Upplands Väsby
Familj: Sambo, två barn
Instagram: @NinaWellobe2022

Längd: 170 cm
Startvikt: 81,6 kg
Nuvarande vikt: 71,7 kg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här