På bild syns även artisten Sigrid Bernson, god vän till Josefin Glenmark. Spons: Intersport och Craft sportswear.
På bild syns även artisten Sigrid Bernson, god vän till Josefin Glenmark. Spons: Intersport och Craft sportswear. Foto: Mårten Nylén/Mikael Gustavsen.

Så har Josefin tränat

Josefin har en vilja av stål, däremot är inte hennes kropp av stål – än.
Ändå har hon på bara 11 veckor gått ner över 10 kilo med Mårten Nyléns hjälp.
– Jag har litat blint på honom. Och det har fungerat.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Tidigare tränade Josefin Glenmark en hel del styrketräning, så det blev en av de första sakerna att korrigera i utmaningen ”90 dagar med Mårten Nylén”. Enligt Mårten, så har Josefin nämligen en vilja av stål. Däremot är inte kroppen av stål – än. Och därför har det varit viktigt att anpassa träningen efter just hennes förmåga och syfte.
– Träningsupplägget har vi gjort veckovis och sedan har hon fått hemläxor, säger han.
Mer konkret har det inneburit ett pass i veckan med Mårten med fokus på kondition, axlar, rygg, bål och baksida – samt en hel del mental träning.
– Mitt problem är att jag är otålig så jag har hela tiden bett Mårten att få avancera. Men vi upptäckte tidigt att jag var svag i min coremuskulatur, så min första uppgift blev att promena, cykla och köra crosstrainer. Många gånger har min hjärna spökat och det har känts som om jag inte har tränat tillräckligt, men när jag väl har lagt ner den striden och bara låtit det vara så har kroppen faktiskt reagerat bättre, säger Josefin.

Nå din målvikt med oss!

Ett hektiskt liv

Annars är det just det som har varit svårast, säger Josefin, att hålla alla bollar i luften och alla hjärnspöken i schack.
– Småbarn, karriär, träning och min ADHD. Att hinna med allt jag vill hinna med är i princip omöjligt. Vissa veckor har jag kunnat prioritera den här utmaningen och andra inte. Som tur är så har jag en motionscykel hemma, så har jag haft svårt att få till min träning någon dag har jag satt mig på den tidiga morgnar eller sena kvällar. Jag har även införskaffat en pilatesboll, yogamatta och några vikter hemma. Och har jag inte kunnat träna på grund av att det har varit mycket jobb eller jag har varit sjuk, så har Wellobes app varit till jättestor hjälp. Då har jag istället fokuserat på bra mat och återhämtning, säger Josefin.

”Jag börjar se mina muskler”

I takt med att Josefin har utvecklats, har också träningsupplägget förändrats.
– Josefin förstår nu att hon behöver balansera upp kroppen bättre. Men framförallt har hon under de elva veckor som har gått blivit mycket starkare, säger Mårten.
– Ja, jämför man min kondition nu mot när vi först startade den här utmaningen är det en otroligt skillnad. Pulsen går snabbare ner mellan varje övning så jag behöver inte sitta och pusta ut så länge innan jag kan hoppa på nästa grej. Och även om jag inte har tränat så mycket styrka så börjar jag se mina muskler igen, säger Josefin.

”Nu går vi ut och leker”

Framförallt, känner Josefin en otrolig skillnad i energi, säger hon:
– Nu vill även barnen följa med och träna, så jag och min man kör gärna något pass i veckan där vi anpassar träning till dem. Han har förresten själv gått ner en hel del på köpet. Vi går också ut och spelar fotboll eller bara jagar varandra, vi och barnen. Och det är så härligt, alla får liksom ut sitt av att vi är ute och leker tillsammans. Det är en helt ny värld för mig och jag märker att hela familjen mår bättre när vi rör på oss.

Mårtens smarta "Josefin-pass"

Det här passet tar inte lång tid, men är supereffektivt eftersom du går igenom hela kroppen. För bästa effekt kan du kombinera det med någon typ av cardio. Det kan vara en promenad, cykeltur, några minuters crosstraining eller lite simning. Försök göra detta 2- (till 3) gånger i veckan och du kommer både känna och se resultat inom kort.

Tänk på att...
... värma upp lätt genom att till exempel trampa på stället, göra axelrullningar eller höga knän (se nedan).

Så gör du

Utför följande 6 övningar i en cirkel direkt efter varandra med 30 sekunders aktivitet på varje övning. Behöver du vila mellan övningarna så tar du en kort paus. Gör 3-5 rundor och ta 30-60 sekunders andrum mellan varven.

Bergsklättraren

Tränar: Ben och bål samt ökar puls
Så gör du: Starta med händerna och fötterna i golvet. Flytta fram och tillbaka vartannat knä samtidigt som du håller överkroppen fixerad och horisontell.

Redan medlem? Gå till resten av övningarna

Namn: Josefin Glenmark
Ålder: 44
Bor: Åkersberga
Yrke: Sångerska och låtskrivare
Instagram: josefinglenmark
Familj: Gift med två barn på 5 och 7
Längd: 168 cm
Startvikt: 80,7 kg
Midjemått: 103 cm
Stuss: 110,5 cm

Vecka 1: -2,8 kg
Vecka 2: -1,2 kg
Vecka 3: -0,7 kg
Vecka 4: -1,3 kg
Vecka 5: -0,3 kg
Vecka 6: -1 kg
Vecka 7: -0,6 kg
Vecka 8: -0,3 kg
Vecka 9: -1,3 kg
Vecka 10: -0,7 kg
Vecka 11: -0,2 kg

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här