Carolina Mörk, i ”90 dagar med Mårten Nylén”.

”Jag tränar flera gånger i veckan – men inget händer”

Carolina är i högsta grad fysiskt aktiv och rider 6-7 gånger i veckan.
Ändå får hon inte de resultat hon vill ha.
– Ärligt talat skiter jag i vad det står på vågen, men skulle behöva hjälp med hur jag ska äta.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Namn: Carolina Mörk
Ålder: 30 år
Hemort: Strängnäs
Yrke: Administratör
Längd: 166 cm
Startvikt: 69,4 kg
Navel: 77,3 cm
Midjemått start: 85,5 cm
Stuss: 112 cm
Målvikt: 60 kg
Kilon att gå ner: -9,4 kg
OBS! Carolinas vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Så gick Carolinas första 4 veckor
Så gick Carolinas första 8 veckor
Så gick Carolina sista 5 veckor

Carolina Mörk, 30, älskar att röra på sig. Hon både löptränar, åker längdskidor på vintern – och rider på elitnivå. Hennes stora problem, säger hon, är alltså absolut inte träningen. Däremot får hon inte till en regelbunden måltidsordning och det i sin tur gör att hon inte får de resultat hon vill ha.
– Jag går upp kvart i fem och tar en 1,5 timme lång powerwalk eller joggingtur, men då är det liksom lite för tidigt för frukost. Det äter jag därför först när jag kommer till jobbet och sedan lunch runt 12-12.30. Efter jobbet åker jag sedan raka vägen ut till stallet och är där till runt nio på kvällarna. Det betyder i sin tur att jag inte hinner äta någon ordentlig middag, så ofta kör jag förbi Mc Donald’s på hemvägen eller stoppar i mig vad som finns hemma. Typ som en macka, morot, lite choklad, godis, en Cola Zero – eller ingenting.

JUST NU: En månad på köpet

Allt handlar inte om siffrorna på vågen

Eftersom vi på Wellobe vill visa att allting inte alltid måste handla om att räkna siffrorna på vågen har vi valt ut Carolina som en av årets hemmadeltagare i utmaningen “Kom i form på 90 dagar med Mårten och Wellobe”. Carolina har alltså inte i första hand tagits med för att hon behöver gå ner i vikt. Däremot förstår hon inte varför hon inte får de resultat de vill ha av sin träning, samtidigt som hon kämpar med att hitta en regelbunden måltidsordning.
– Eftersom min vardag gör det svårt för mig att äta ordentliga mål på regelbundna tider är jag alltid lite småsugen. Det gör att jag småäter hela tiden. Och min lösning på det är att 1) inte äta någonting alls eller 2) att äta jättemycket på en gång. Det finns liksom inga mellanting för mig.

Så vad vill du ha ut av din träning?
– Jag vill bli lite fastare och mer vältränad. För på senare tid har all stress gjort att min kropp har förändrats. Det måste absolut inte vara ett resultat på vågen, men jag vill heller inte bygga muskler och se ut som en karl.

Dricker 2 liter Cola Zero om dagen

På kickoffen fick årets deltagare tillfälle att träffa Wellobes dietist, Josefine Jonasson.
Vad var det viktigaste du tog med dig därifrån?
– Hennes liknelse om att vända i tid om man är på väg till en stad, men upptäcker att man kört en omväg och är på väg någon helt annanstans. För exakt så gör jag och sedan får jag ångest. Exempelvis dricker jag 2 liter Cola Zero om dagen bara för att det är så otroligt gott. Och så stillar det ju mitt sug ifrån annat, det kanske är därför jag inte är så hungrig framåt eftermiddagarna…?

Och hur var träningen med Mårten?
– Otroligt imponerande. Så fort vi träffades tittade Mårten på mig och sade en enda sak: ”Ditt problem är stress”. Så nu har jag lärt mig att jag kanske inte måste fara runt överallt på det sättet jag gör idag. Jag måste snarare se till att äta och sova bättre.

Och vad ska du ha för strategi nu?
– Tja, jag är ju lite fyrkantig och gillar att göra samma saker varje dag. Så jag kommer att fortsätta promenera på morgonen, det spelar ingen roll vad det är för dagar. Jag kommer också försöka köra Mårtens träningsprogram som man får som medlem i Wellobe, själv hemma tre dagar i veckan. Och så ska jag verkligen försöka äta de kalorier som mitt Wellobes-program har rekommenderat mig. I mitt fall betyder det att äta mer och inte mindre, så kanske måste jag börja försöka äta mellanmål.

Allt handlar inte om att gå ner i vikt

Eftersom vi på Wellobe vill visa att allting inte alltid måste handla om att räkna siffrorna på vågen har vi valt ut Carolina som en av årets hemmadeltagare i utmaningen “90 dagar med Mårten Nylén”. Carolina har alltså inte i första hand tagits med för att hon behöver gå ner i vikt. Däremot förstår hon inte varför hon inte får de resultat de vill ha av sin träning, samtidigt som hon kämpar med att hitta en regelbunden måltidsordning.
– Eftersom min vardag gör det svårt för mig att äta ordentliga mål på regelbundna tider är jag alltid lite småsugen. Det gör att jag småäter hela tiden. Och min lösning på det är att 1) inte äta någonting alls eller 2) att äta jättemycket på en gång. Det finns liksom inga mellanting för mig.

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här