Så gick vecka 3 i "90 dagar med Mårten Nylén".

Väger du 100 kg? Kom igång här

När Martin Almgren gick med i Wellobe vägde han över 155 kilo.
Men efter bara tre veckor i Wellobe har han gått ner 10,2 kilo.
Nu uppmanar han andra att ge sig själva samma chans.
– Det måste ju vara bättre än att vakna upp en dag och inse att det är försent, säger han.

Känner du igen dig? Testa samma metod

Om man väger 100 kilo eller mer är det lätt att tvivla på att man kommer att gå ner i vikt. Vissa tänker att det inte är någon idé att försöka. Andra gör det, men stöter på patrull – och får vatten på sin kvarn.
– Till dem vill jag säga: Ge inte upp. Absolut, det är skitjobbigt. Och visst kan man misslyckas. Men då slipper man åtminstone ångra att man aldrig försökte. Det måste ju vara bättre än att vakna upp en dag och inse att det är försent, säger Martin Almgren.

”Det första jag gjorde var att...”

Det viktiga, enligt Martin Almgren, är att bestämma sig för varför man vill gå ner i vikt. Och då bör det enbart vara för sin egen skull och ingen annans. Själv hade han en startvikt på 155,7 kilo. Men efter bara tre veckor i utmaningen "90 dagar med Mårten Nylén" har han gått ner 10,2 kilo.
– Det första jag gjorde var att minska mängden kolhydrater i form av potatis, pasta och ris, samtidigt som jag ökade mängden protein och grönsaker. Jag började också promenera. Även om jag tycker att det är skittråkigt.

JUST NU: 50% rabatt

”Det kommer inte vara roligt”

Det är kanske just det som är skillnaden mot alla andra gånger Martin har försökt gå ner i vikt, säger han, att han ”bara gör det han måste” nu.
– Innan har jag försökt intala mig själv att det är roligt att promenera. Nu har jag förlikat mig med tanken på att det helt enkelt inte kommer att vara roligt att gå ner i vikt. Lite som på en arbetsplats, där är inte heller alla uppgifter roliga. Men man måste fortfarande göra dem. Så, det får vara tråkigt nu helt enkelt så att jag kan ha roligt sedan.

Kom i form med oss

Har gått förvånansvärt bra

Efter två intensiva veckor har Martin dock minskat takten nu. Han lade sig nämligen på ett för lågt energiintag men motionerade rätt hårt. Sedan åkte han på lunginflammation och ordinerades antibiotika.
– Vecka tre har jag alltså inte rört på mig alls. Däremot har jag fortsatt jobba och åkt från den ena spelningen till den andra. Och enligt Mårten Nylén kan såväl mediciner som flygresor binda vätska, så när jag väl vägde in mig hade jag gått upp 4 hekto. Nu är det bättre, så nästa vecka börjar jag om på nytt. Det har ju trots allt gått förvånansvärt bra hittills, säger Martin.

Mårten Nylén: ”Mitt tips är att..”

Wellobes träningsexpert Mårten Nylén är helt enig med Martin Almgren:
– När vi väl bestämmer oss kan vi förändra mycket. Säger vi däremot att det inte är någon idé så blir det också ofta heller inga bra resultat. Vill du att någonting ska förändras behöver du alltså försöka och sedan också bara göra det.
Ett misstag är dock att tro att man behöver vända upp och ner på hela sin tillvaro. Men det behövs inte, menar Mårten Nylén.
– Det är oftast de små förändringarna som ger de stora förbättringarna. Så mitt tips är att hålla det enkelt och ta ett steg i taget.
Redan medlem? Få även Mårten Nyléns tips

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här