Smack! I veckan var det boxning på schemat för Terese och Eric.
Smack! I veckan var det boxning på schemat för Terese och Eric. Foto: Getty Images/Wellobe

Hemligheten bakom deltagarnas succé

De har blivit piggare, mindre stressade och gått ner över åtta kilo var..
Terese Henrysson, 43, och Eric Wadström, 35, har fått stora resultat på bara fem veckor – vad är egentligen hemligheten?
– De överdriver inte och är konsekventa i sina val , säger Mårten Nylén.

Starta dina egna "90 dagar med Mårten Nylén"

De ville sluta leta efter snabba lösningar och hitta en hälsosam livsstil som håller i längden. När Terese och Eric inledde sina ”90 dagar med Mårten Nylén” för fem veckor sedan hade de det som ett gemensamt mål.

JUST NU: 50% rabatt

”Det låter kanske konstigt…”

De är inte färdiga än och hinder kan fortfarande uppstå – men både Terese och Eric har redan fått stora resultat. Terese har bland annat blivit av med sitt beroende av socker och energidrycker, samtidigt som Eric har lyckats prioritera in sin egen träning och kost i en fullspäckad vardag. Dessutom har båda tappat över åtta kilo i vikt.

Mårten Nylén förklarar vad som ligger bakom framgångarna.
– Det kanske låter konstigt, men Terese och Eric sköter sig lagom bra. Och med det menar jag att de inte överdriver med vad de gör. Många försöker göra för mycket i början, att de äter för lite, tränar för hårt och blir mer stressade. Då är det svårare att få kroppen att svara. Något av det viktigaste är att vara konsekvent, att ha tydliga målsättningar och att veta vart man bör lägga sin tid och energi. Då blir det oftast bäst, och just detta sköter både Terese och Eric utmärkt, säger han.

Lägger inte fokus på vikten

När Terese ser tillbaka på tidigare hälsosatsningar och jämför det med ”90 dagar med Mårten Nylén” är skillnaderna stora.
– Jag har ett tydligt ”varför” den här gången, som verkligen motiverar mig. Förut kunde jag ha som mål att gå ner ett antal kilo i vikt, och det är ett väldigt kortsiktigt mål. Nu har jag tagit ett helhetsgrepp och i stället satt som mål att få en bättre sömn, att ta tag i mitt sockerberoende och att lära mig hur jag får en ny livsstil att hålla i längden.

Trots att hon jobbat upp ett bra ögonmått fortsätter Terese att logga allt hon äter i Wellobe´s app.
– Det är för att se till att jag verkligen äter upp alla mina kalorier och inte får i mig för lite. För mig är det viktigt att känna mig mätt och belåten.

Eric i sparring med Mårten under veckans pass.
Eric i sparring med Mårten under veckans pass. Foto: Wellobe

Hyllar färdiga recepten

För Eric har det också varit viktigt att det inte blev en rivstart, varken med träningen eller kosten.
– Mårten var väldigt tydlig med att vi skulle börja lugnare och sedan trappa upp successivt, just för att undvika att köra in i väggen, säger han.

Eric blev också positivt överraskad över hur han kunde använda Wellobe’s app.
– Det finns väldigt många färdiga recept, som redan var kaloriberäknade och klara. Då slapp jag fastna i det här att bara äta kyckling, ägg, avokado och dricka proteinshakes, som man ofta hör om. Nu kan jag äta precis vad jag vill, så länge jag håller mig till min kalorinivå. Det funkar väldigt bra för mig.

Veckans överraskning: Boxning

I veckan samlade Mårten Nylén både Terese och Eric för ett gemensamt pass – och det blev en överraskning: Boxning.
– Det var riktigt häftigt att båda tyckte det var så roligt, Eric frågade till och med om att få ett program att köra på sin boxningssäck hemma. Jag vill gärna få dem att testa på lite olika träningsformer och visa att variation kan ge två olika saker: Dels kan man då kan hitta saker man faktiskt gillar som man kanske aldrig hade tänkt på att göra innan, och dels kan variationen på träning kan göra att du blir mer vältränad generellt. 

Eric Wadström

Ålder: 35 år
Yrke: Projektchef inom bygg
Hemstad: Göteborg
Familj: Fru, och tre barn mellan ett och sex år
Instagram: @pappaspussel

Längd: 176 cm
Startvikt: 96,8 kg
Vikt efter vecka 5: 88,9

Terese Henrysson

Ålder: 43 år
Yrke: Chef för ett industriföretag
Hemstad: Västerås
Familj: Gift, två barn i tonåren, två hundar
Instagram: @Terese_health_journey

Längd: 171 cm
Startvikt: 98,8 kg
Vikt efter vecka 5: 89,3 kg

Det här är ”90 dagar med Mårten Nylén”

"90 dagar med Mårten Nylén" är ett specialprogram för medlemmar i Wellobe som går ut på att du varje vecka i 13 veckor får ett mail med förslag på hur du ska äta och röra på dig samt extra tips och råd från träningsexperten Mårten Nylén. Utöver det följer du den rekommenderade kalorinivå du får när du blir medlem i Wellobe samt loggar din mat och motion.
Vårt tips är att anta utmaningen i dag – parallellt med våra offentliga deltagare ovan.

Redan medlem? Starta dina 90 dagar direkt HÄR

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här