Carolina har efter "90 dagar med Mårten Nylén" nya kost- och träningsvanor.
Carolina har efter "90 dagar med Mårten Nylén" nya kost- och träningsvanor. Foto: Sofia Yoo, Mårten Nylén, Marcus Järvinen.

”Största vinsten är min sömn”

Carolina Fors, 40, sover bättre, är mindre stressad och väger 12 kilo mindre.
Men receptet har inte varit hård kost och träning – tvärtom.
Hon var tvungen att ta det lugnare.

Få fri tillgång till samma verktyg

Träning har alltid varit en del av vardagen för Carolina Fors, 40 år. Hon är idag aktiv cheerleadingcoach och har tränat en hel del crossfit. Men när hon närmade sig 40 slutade kroppen svara lika bra på träningen.
– Jag kan ju träning och tänkte att jag bara behövde träna mer och äta mindre. Det funkade inte. Jag tror att det hängde ihop med att jag sov dåligt, då jag har en son med typ 1-diabetes och dessutom jobbar i skift som ambulanssjukvårdare.

JUST NU: En månad på köpet

“En bra kickstart”

Lösningen blev Wellobes säsongsutmaning ”90 dagar med Mårten Nylén”. Det kändes som en bra kickstart.
Carolina fortsatte med sina tunga pass med vikter, men i kombination med kondition och uthållighet.
– Det var en utmaning, men jag fick tänka om och det gick bra. När jag insåg att kombinationen skulle hjälpa mig att nå min mål började jag löpträna för första gången på 20 år. Jag följde också med kompisar på pass jag aldrig hade provat förut och provade lite nya träningsformer.

Fick ett kostschema

Carolina fick även hjälp att planera kosten i sin oregelbundna vardag.
– Innan kunde jag hoppa in i ambulansen utan något att äta, då blev det Pressbyrån eller Subway. Det jag gjorde nu var att planera min mat redan kvällen innan.
Carolina gjorde även ett schema för frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag. Lunchen var den största måltiden medan middagen var mer begränsad.
– Förut åt jag för sällan och förmodligen för lite. Nu slutade jag också med vitt bröd, annars var kosten snarlik. Det enda jag var försiktig med var kolhydrater, jag åt det men inte lika mycket. Annars åt jag samma saker innan, som kyckling, lax och sallad. Skräpmat och godis har jag aldrig varit så mycket för.

Nå dina hälsomål – med vår metod

Lugnade ner träningen ännu mer

Mot slutet av Carolinas 90 dagar rekommenderade Mårten Nylén, träningsexpert på Wellobe, att hon skulle lugna ned träningen ytterligare. För att förebygga stress togs den högintensiva delen bort helt.
– Innan jagade jag siffror på vågen. Men det kan vara så stressande att det får motsatt effekt… Mårten rådde mig snarare att ta det lugnt och istället körde vi bar lugn, seg träning. Och då gick det nästan lite bättre.

Kan hantera stressen bättre

Carolinas stora vinning med utmaningen blev just det, att hantera den stress som ständigt gjorde sig påmind innan hon gick med i Viktklubb:
– Jag var väldigt bra på att släcka bränder förut, nu kan jag stå bredvid och se att inget kommer hända. Stresspåslaget blir mer hanterbart. Annars är sömnen min stora vinst, jag sover bättre och är framför allt mer utvilad när jag vaknar. Framförallt så har jag inte ont längre. Förr kunde jag ha ont i ett knä, en axel… Det händer inte längre.

”Det har inte varit extremt svårt”

Målet nu är att fortsätta i samma tempo ett tag till.
– Jag är helt trygg i att metoden funkar. Den hälsovinst jag har gjort är så otroligt stor. Samtidigt så har jag inte upplevt det som extremt svårt, så varför inte? Jag har inte prioriterat bort viktiga saker i livet, inte gjort en helomvändning i kost och träning. Bara vinklat dem åt ett annat, ganska behagligt håll.

Namn: Carolina Fors
Ålder: 40
Bor: Stockholm
Yrke: Ambulansförare samt Head Coach i Dynamite Cheerleading
Familj: Gift, två barn på 15 och 11 år
Instagram: carolinafors_2.0
Startvikt: 91,1 kg
Nuvarande vikt: 79,1 kg
Total viktnedgång: -12 kg
Midjemått start: 100 cm

Det här får du som medlem

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här