Carolina Fors, 40, är en av årets offentliga deltagare i ”90 dagar med Mårten Nylén”
Carolina Fors, 40, är en av årets offentliga deltagare i ”90 dagar med Mårten Nylén” Foto: Sofia Yoo.

”Provsvaren var som ett stoppljus”

Carolina Fors, 40, är en av årets deltagare i ”90 dagar med Mårten Nylén”.
Som en del i utmaningen har hon fått genomföra en hälsoundersökning via Medisera.
– Mina prover visar ett förhöjt levervärde.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Namn: Carolina Fors
Ålder: 40
Yrke: Ambulansförare samt Head Coach i Dynamite Cheerleading
Hemstad: Stockholm
Familj: Gift, två barn på 15 och 11
Instagram: carolinafors_2.0

Längd: 170 cm
Startvikt: 91,1 kg

Tre hälsofördelar Carolina vill uppnå

1. Jag vill vara ett föredöme för mina deltagare i cheerleadingen. Jag vill visa att man genom bra kost och träning kan få en sund livsstil utan att banta.
2. Jag vill känna igen mig i min kropp. Jag har alltid haft storlek 38-40, men nu sitter 42 tight.
3. Jag vill kunna hoppa och röra mig obehindrat. Jag har alltid varit väldigt vig, det vill jag bli igen. När jag hoppar känns det tungt, kroppen är tung. Jag vill kunna bära upp min kropp på ett smidigare sätt.

JUST NU: En månad på köpet

”Jag mår så himla bra”

Tvåbarnsmamman och ambulanssjukvårdaren Carolina Fors, 40, har precis avslutat ett intensivt träningspass när vi ringer upp.
– Jag mår så himla bra och känner mig peppad och motiverad.
Som en del i ”90 dagar med Mårten Nylén” har hon nyligen fått lämna blodprover via Medisera. De analyseras så att man kan se om alla värden är normala.
– Efter bara två dagar kom provsvaren. Jag var inte orolig för vad de skulle visa, men tänkte att mitt kolesterolvärde skulle ligga lite högt eftersom jag är överviktig.

Övervikten påverkade provsvar

När resultatet kommer är provsvaren antingen markerade med grönt, gult eller rött, där grönt indikerar på normala värden.
– Mina provsvar såg ut som ett stoppljus; rött, gult och grönt. Det röda var ett levervärde som var något förhöjt, men jag är inte orolig för det. Jag är övertygad om att det har med min övervikt att göra.

Övervikt kan orsaka allvarliga sjukdomar

Hjärtinfarkt, diabetes och stroke har en tydlig korrelation till livsstilsfaktorer som kost, motion, övervikt och rökning. Genom att göra en hälsokontroll får du en grundlig analys och kan på så sätt få veta mer om din hälsa. Rebecca Engelbert, verksamhetschef på Medisera:
– Skulle det vara så att ditt provsvar är gravt avvikande ringer en läkare upp dig. Vi har det som policy, att inte bara skicka svaret digitalt när någonting avviker kraftigt.

Rebecca Engelbert, verksamhetschef på Medisera.
Rebecca Engelbert, verksamhetschef på Medisera. Foto: Medisera.

Diabetes i familjen

Carolinas äldsta son som är 15 år har diabetes typ 1, en sjukdom som ständigt måste bevakas. Till och med på nätterna.
– Jag tror absolut att sömnbristen har bidragit till att jag har gått upp i vikt. Jag ser efter honom dygnet runt och det har satt sina spår. Dessutom hade min mamma giftstruma, som är besläktad med diabetes typ 1, så det är klart att orostankarna har funnits där.

Ett ”mammasyndrom”

I dagsläget ser alla Carolinas blodsockervärden dock bra ut. Nu ser hon fram emot att göra en ny hälsokontroll i slutet av ”90 dagar med Mårten Nylén” och Wellobe, för att se om hennes nya kost- och motionsvanor kan ha förbättrat hennes värden.
– Jag vill se om mina nittio dagar ger några positiva resultat. För efter det här vill jag inte bara fortsätta med kosten och träningen. Jag vill ta hand om mig själv på andra sätt också. Jag har åsidosatt mig själv länge, ett ”mammasyndrom” kan man kalla det.

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

Amanda Johansson

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här