Joacim under sin utmaning i Wellobe.
Joacim under sin utmaning i Wellobe. Foto: PRIVAT.

Käkade pizza – gick ner dubbelt så mycket i vikt

Vecka 8 i “90 dagar med Mårten Nylén” är över.
För Joacim, 43, bestod den bland annat av att äta pizza.
– Ändå gick jag ner dubbelt så mycket som jag gjort tidigare.

Namn: Joacim Rahm
Ålder: 43 år
Hemort: Järfälla
Yrke: Säljare
Längd: 177 cm
Startvikt: 108,6 kg
Målvikt: 90 kg
Viktnedgång vecka 1: -4,5 kg
Viktnedgång vecka 2: -2,5 kg
Viktnedgång vecka 3: -2,5 kg
Viktnedgång vecka 4: -2,5 kg
Viktnedgång vecka 5: -1,5 kg
Viktnedgång vecka 6: -1,5 kg
Viktnedgång vecka 7: -1,5 kg
Viktnedgång vecka 8: -3 kg

OBS! Joacims vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

“Vadå, nu skriver de att man ska kunna äta skräpmat och gå ner i vikt på det! Vad är det här för ny knäpp diet?” tänker kanske ni. Så nej, självklart menar vare sig Mårten Nylén eller vi på Wellobe att man ska äta pizza varje dag och gå ner i vikt. Syftet är snarare att visa hur effektivt en konsekvent förändring av en dålig livsstil kan dämpa suget efter onyttigheter. Och hur snabbt kroppen faktiskt ställer om sig. Tidigare åt Joacim Rahm nämligen pizza flera gånger i veckan.
– Det var inte vilken pizza som helst heller, utan oftast kebabpizza med massor av sås. Dessutom åt jag barnens rester också, säger han.

JUST NU: En månad på köpet

”Undrade lite vad jag gjorde där”

Flera gånger under utmaningens gång har Joacim därmed nämnt hur sugen han har varit på pizza. Och lite oväntat var coach Mårten Nyléns svar en av dessa dagar att “är du sugen på pizza så ska du äta pizza”.
– Först trodde jag att han skämtade. Men nej, jag fick själv välja vilken dag jag skulle äta. Så när den dagen väl kom tänkte jag “äntligen, nu är dagen här”. För vid det laget hade jag varit utan pizza i nästan två månader så det kändes som en jättestor grej för mig, berättar Joacim.
Glad i hågen tog han med sig dottern, som frågade om han verkligen fick gå dit. Men väl där kändes det lite konstigt.
– Jag undrade lite vad jag gjorde där. Men sagt och gjort. Vi köpte vår pizza och gick sedan hem.
Vill du prova samma verktyg som Joacim? Bli medlem i Wellobe

Unnade sig en kebabpizza

Dock blev Joacim ganska snopen. Han fick nämligen inte alls den euforiska känslan i kroppen som han hade förväntat sig. Istället skrev han på Instagram:
Jag har har under denna 90-dagars-utmaning ätit mer nyttigt och fler gånger per dag vilket har varit väldigt bra för mig. Om det innebär att jag aldrig kommer att unna mig något lite mer onyttigt så är svaret jodå. Idag så tog jag tillfället i akt och unnade mig kebabpizza som har varit och är min favoritpizza. Har tidigare klämt hela pizzan utan problem. Idag såg det inte likadant ut. Jag orkade liiite mer än 1/4-dels pizza och sen va det stopp. Detta är nog på grund av att jag äter flera gånger och mindre portioner varje dag. Min kropp har snabbt anpassat mig till ett annat sätt och äta. Nu är jag mätt och belåten och om jag ska vara helt ärlig så va det faktiskt inte värt det (det var inte så gott som jag minns). Men inga pekpinnar att ni inte ska utan vill ni äta pizza så gör det.

Gick ner dubbelt så mycket

De föregående tre veckorna har Joacim i snitt gått ner 1,5 kilo per vecka. Och denna vecka väntade han sig – på grund av den där pizzan – alltså en lite lägre siffra. Men icke. Istället gick han ner det dubbla mot vad han gjort innan, det vill säga hela 3 kilo. Och det betyder att han, precis som sin meddeltagare Ingela Laméus, har nått sin målvikt en hel månad tidigare än väntat.
– Det känns helt otroligt. Framförallt mår jag så himla mycket bättre nu och är så mycket piggare. Och det är viktigast av allt, säger han.

Se hur mycket DU kan gå ner – med samma metod som Joacim

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här