Terese Henrysson, 43, är en av höstens offentliga deltagare i ”90 dagar med Mårten Nylén”.

”Jag prioriterar allt annat än mig själv”

Tre burkar energidryck på morgonen, sen fyller hon på med socker under dagen för att hålla energin uppe.
Terese Henrysson, 43, beskriver sig som en “periodare” av rang och nu har hon hamnat i en negativ spiral som hon inte orkar ta sig ur.
– Jag prioriterar allt annat än mig själv, säger hon.

Gör samma resa som Terese – starta dina 90 dagar

JUST NU: 50% rabatt

Hon tror egentligen inte på ödet, men på en blåsig och kall augustidag tidigare i år kände Terese Henrysson, 43 år, att tidpunkten inte kunde bli mer rätt. Hon hade helt kommit ur sina rutiner och tappat allt som hade med träning, kost och bra sömn att göra – då upptäckte hon av en slump att det efterlystes deltagare till ”90 dagar med Mårten Nylén”.
– Jag tvekade inte en sekund, säger Terese.

JUST NU: 50% rabatt

”Behöver snabb energi”

Hon blev en av två utvalda att bli coachad av Mårten Nylén i 90 dagar. Målet? Att hitta balansen och inte vara det hon kallar för ”periodare”.
– Börjar kalendern bli full och jag blir stressad är träningen det första jag prioriterar bort. Och tappar jag träningen, då tappar jag kosten i samma veva. Då blir det snabba lösningar. Tre energidrycker på morgonen för att komma igång, sen fyller jag på med socker och onyttigheter under dagen för att hålla energin uppe, säger Terese och fortsätter:
– Och sömnen blir lidande av allt koffein och socker, jag vaknar väldigt många gånger under natten och känner mig utmattad på morgonen. Då behöver jag den där snabba energin igen, och det blir en negativ spiral som inte slutar snurra.

Kvargen blir en chokladkaka

Det var längesen Terese var i balans, men när hon är det mår hon bra. Då äter hon mer regelbundet och tränar allt ifrån spinning till gruppass och löpning.
– Med bra rutiner gör jag mycket mer medvetna val. Jag äter gröt till frukost i lugn och ro, får i mig mellanmål mellan de större måltiderna och håller blodsockret under kontroll på ett helt annat sätt. I balans väljer jag även kvarg till mellanmål, men just nu blir det en chokladkaka.
Gör utmaningen parallellt med Terese

Behöver mer kunskap om kost och träning

För att hitta den där balansen och komma i form vet Terese vad hon behöver göra. Hon saknar bara verktygen – och motivationen.
– Det är svårt att bryta negativa trender själv, jag behöver den där knuffen, den där coachningen som Mårten kan ge mig. Jag har en motivationskraft i mig som behöver förlösas. Jag behöver djupare kunskap om hur maten, träningen, stress och vila samspelar och en verktygslåda för att kunna hantera det.

Det här vill Terese uppnå på sina 90 dagar:

Sluta vara en periodare
Terese vill hitta sunda och hälsosamma rutiner som håller i längden – inte bara i ett par veckor eller månader.

Få bättre sömn
Terese vaknar flera gånger per natt och när dagen börjar är hon redan utmattad. Med bättre sömn kommer hon vara piggare på dagarna och kunna göra mer medvetna val.

Få fördjupad kunskap
Terese vill förstå hur kroppen reagerar på motion, maten hon äter och hur hon sover. Hon vill komma tillrätta med sitt sockerberoende.

Terese Henrysson

Ålder: 43 år
Yrke: Chef för ett industriföretag
Hemstad: Västerås
Familj: Gift, två barn i tonåren, två hundar
Instagram: @Terese_health_journey
Längd: 171 cm
Startvikt: 98,8 kg

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

* Ett temamail i veckan i 13 veckor
* Regelbundna kostråd
* 7 kaloriberäknade recept i veckan
* Regelbundna träningstips
* Ett individanpassat träningsprogram utvecklat av Mårten Nylén
* Inspirerande artiklar om mat, motion och motivation
* Tips, råd och inspiration ifrån andra deltagare i vår slutna Facebook-grupp

Redan medlem? Starta dina 90 dagar HÄR

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här