Dennis har anpassat träningen efter sig själv – något många missar.

Hemligheten bakom Dennis succé

Han lyssnar på experten och har bra förutsättningar.
Det är två anledningar till att Dennis Olander, 33, lyckats så bra hittills i “90 dagar med Mårten Nylén”.
Coach Mårten Nylén förklarar framgångarna.

Starta DINA 90 dagar – kör parallellt med Dennis
När Dennis Olander ansökte till “90 dagar med Mårten Nylén” vaknade han 40 gånger varje natt, kände daglig smärta av en knäskada, orkade inte spela fotboll med barnen och vägde 120 kilo.

“Har jobbat stenhårt”

Tio veckor in i utmaningen är samtliga bekymmer avhjälpta. Dennis sover näst intill normalt vilket ger honom mer energi, knäsmärtan gör sig inte påmind i vardagen och han orkar leka med barnen. Dessutom har en gått ner över 19 kilo. Mårten Nylén menar att Dennis har tagit till sig, anpassat och jobbat hårt.
– Det kan ingen ta ifrån honom, att han jobbar smart och målinriktat. En annan aspekt är att Dennis, jämfört med gemene man, har bra förutsättningar att gå ner i vikt. Han hade en del muskler i bagaget redan från start vilket kan ge en liten extra skjuts på förbränningen, säger han.
Få fri tillgång till samma verktyg som Dennis

Investera i din hälsa!

Tränat mycket tidigare

Dennis visste inför “90 dagar med Mårten Nylén” att han skulle kunna göra bra resultat, men inte att det skulle gå så smärtfritt och han skulle ha en så jämn kurva.
– Jag trodde det skulle pendla mer med vikten, att jag skulle gå ner tre kilo någon vecka och noll nästa. Men nu har det verkligen legat på mellan ett och ett halvt och två kilo konstant. Jag har tränat mycket tidigare i livet och hade vanan, men nu har jag fått professionell hjälp med träning, kost och upplägg. Ett helt annat helhetstänk, säger Dennis.
Bli medlem – och få tillgång till "90 dagar med Mårten Nylén"

Snart: “Normalläget”

Den kanske viktigaste nyckeln till att han fått sina resultat är, enligt Mårten Nylén, att Dennis lärt sig anpassa träningen, kosten och återhämtningen efter sig själv.
– Det är felet som många gör, att man bara kör utan att riktigt lyssna på kroppen. Dennis har lärt sig träna runt sina skador, att byta övningar när det gör ont och inte äta för lite. I början ville han träna så hårt som möjligt och äta så lite som möjligt, men nu har han hittat balansen.
Snart kommer Dennis nå sitt “normalläge”. Det är när kroppen börjar känna sig nöjd med vikten och nedgången av kilon kommer att stanna av.
– Viktnedgången kommer helt naturligt börja sakta ned när han närmar sig det. Samt att vi nu sätter mer fokus på den muskulära träningen. Dennis har idag ett helt nytt utgångsläge med helt andra förutsättningar, där vi satt upp lite nya mål och fokusområden. Livsstilsläget är det jag vill prioritera nu.

Tre skäl till Dennis framsteg

Inställningen
Dennis har under hela utmaningen jobbat hårt och målmedvetet. Han har alltid, trots en ibland bristande motivation, hållit sig till planen gällande både kost och träning

Anpassningarna
I stället för att bara “köra på” har Dennis lärt sig lyssna på sin kropp. Får han ont i knät byter han ut promenaden mot en crosstrainer. Ser han i Wellobes app att han inte fått i sig tillräckligt med mat lägger han till ett mellanmål.

Förutsättningarna
Tack vare att Dennis tränat mycket tidigare i livet hade han en del muskelmassa med sig, vilket kan öka kroppens energiförbrukning. Att han dessutom började på en relativt hög vikt gav honom bra chanser att tappa kilon.

Det här är Dennis Olander

Ålder: 33
Yrke: Mentalskötare
Hemstad: Göteborg
Familj: Ogift, två barn på 14 och 7 år
Instagram: @from_sofa_to_gym
Längd: 184 cm
Startvikt: 120,3 kg
Nuvarande vikt: 101,0 kg

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram
90 dagar med Mårten Nylén på Facebook
Mårten på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här