Bea fick börja sin utmaning i sjukhussängen.

”Mitt fokus blir att komma tillbaka från sjukdomen”

Första veckan av ”90 dagar med Mårten Nylén” är över.
För vår deltagare Bea, som insjuknade i covid-19 precis innan starten, så har det varit en annorlunda inledning.
– Jag fick börja i en ordentlig uppförsbacke men jag är motiverad att fortsätta även om mitt fokus kommer bli att komma tillbaka från sjukdomen, säger hon.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén – gör utmaningen parallellt med Bea

När 90 dagars-utmaningen drog i gång förra måndagen var vår deltagare Bea inlagd på Södersjukhuset i Stockholm. Istället för att fokusera på utmaningen kämpade hon mot covid-19 och låg med syrgas, hade problem att få i sig näring och kämpade med att få luft när hon försökte ta djupa andetag.
– Jag blev snabbt sämre efter att ha mått ganska bra de första åtta dagarna. Min man insåg att jag inte hade tillräcklig syresättning och jag kämpade med att få luft när jag hostade. Därför kontaktade han sjukvården och jag blev inlagd på sjukhuset, säger Bea.

Investera i din hälsa du också!

Fick behandling snabbt

På sjukhuset satte man snabbt in kortison, blodförtunnande och syrgas och Bea har under veckan blivit gradvis bättre. Efter några dagar kunde hon få i sig mat igen, hon började också att ta små promenader i rummet och på torsdagen kunde man koppla från syrgasen igen.
– Det var väldigt skönt att slippa den. Jag fick ett litet hjälpmedel för att träna lungorna och jag kommer få hjälp med övningar från sjukhuset för att komma tillbaka, säger hon och fortsätter:

– Jag har fortfarande svårt med aptiten och att få i mig mat men jag har tänkt på att välja mat med bra näringsinnehåll eftersom jag behöver bra mat för att orka komma tillbaka. Det har varit väldigt bra på sjukhuset eftersom man kan scanna in näringsinnehållet på rätterna de serverar. Så jag har kunnat välja mat som ger mig bra energi. Det har varit extra viktigt eftersom jag inte har klarat av att äta upp mina portioner.

Motiverad att fortsätta

Även om Bea varit riktigt sjuk har hon inte tappat motivationen för att vara med i utmaningen.
– Jag är väldigt motiverad. Jag fick börja i en riktig uppförsbacke och fokus för mig kommer bli annorlunda med tanke på sjukdomen men jag och Mårten har en plan för hur vi kommer jobba framåt, säger hon.
Gör utmaningen parallellt med Bea

Vila, återhämtning och rätt näring

Mårten Nylén har haft tät kontakt med Bea under hela sjukhusvistelsen.
– Vi har inget fokus på varken vikt eller träning utan nu handlar det först och främst om att Bea ska bli frisk. 90 dagars utmaningen handlar om att skapa bättre hälsa, vanor och livsstil så vad det står på vågen spelar egentligen ingen roll, säger han och fortsätter:

– För Bea handlar det om att få i sig mat som har bra näringsinnehåll så att hon får i sig det hon behöver. Sen handlar det om att få till vila och återhämtning.

Hur blir det med motion?
– Bea kommer att ha kontakt med sjukvården och efter det vet vi mer. Men det kommer att handla om göra saker som tar henne åt rätt håll och att få in rörelse i vardagen igen. Det kommer bli aktivitet med lägre puls och kortare tid inledningsvis, säger han.

Mårten och Bea kommer att fortsätta att ha kontinuerlig kontakt via telefon och videomöten tills det att Bea är frisk igen.

– Det är många runt om i världen som just nu är i samma situation som Bea och därför tycker jag det är viktigt att visa vad man faktiskt kan göra för att förbättra sin hälsa.  Det finns många saker man kan göra även om man inte har energi för att börja träna. Att anpassa är nyckeln säger han.

Har fått komma hem

Innan helgen fick Bea återvända hem till sin familj och det blev en kär återkomst till hennes man och tre barn som hon inte hade fått träffa på hela veckan.
– Det är så skönt att vara hemma igen. Jag har längtat efter mina barn och det har varit en orolig tid för dem med många frågor. Samtidigt är det skönt att jag haft möjlighet att återhämta mig ordentligt på sjukhuset. Det är inte så lätt att vara svårt sjuk när man har små barn, säger hon.

Hoppa på utmaningen du också – det här får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

* Ett temamail i veckan i 13 veckor
* Regelbundna kostråd
* 7 kaloriberäknade recept i veckan
* Regelbundna träningstips
* Ett individanpassat träningsprogram utvecklat av Mårten Nylén
* Inspirerande artiklar om mat, motion och motivation
* Tips, råd och inspiration ifrån andra deltagare i vår slutna Facebook-grupp

Gör utmaningen parallellt med Bea

Följ oss för mer inspo:
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram
Mårten på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här