Dennis och Mårten i ”90 dagar med Mårten Nylén”.
Dennis och Mårten i ”90 dagar med Mårten Nylén”. Foto: Mårten Nylén/Privat.

”Jag svettades på bra som vanligt”

Nya restriktioner gör hemmaträning till ett hetare alternativ igen.
Dennis Olander, 33, körde sitt senaste pass med Mårten Nylén digitalt – och blev lika svettig som vanligt.
– Vi kunde träna som vi brukar utan problem, säger Dennis.

Starta DINA 90 dagar – kör parallellt med Dennis

Under sina sju veckor i “90 dagar med Mårten Nylén” har Dennis Olander alternerat mellan att träna på plats med Mårten och köra egna pass efter Mårtens upplägg. Förra veckan var tanken att duon skulle ses, men när det inte var möjligt fick de vara kreativa. Lösningen blev att köra ett digitalt pass, där Mårten coachade Dennis över länk.
– Det funkade jättebra, jag svettades på bra som vanligt. Vi kunde köra ett pass med samma upplägg som vi brukar när vi träffas, det var inga problem. Det är klart att det blir svårare för Mårten att anmärka på små detaljer, men överlag var det lika givande som att ses fysiskt, säger Dennis.

JUST NU: En månad på köpet

“Du kan alltid göra något”

Vare sig det handlar om en pandemi, tidsbrist eller något annat hinder är det viktigt att titta på möjligheter och vad du kan göra, i stället för att fokusera på vad du inte kan göra.
– Hade du planerat ett gympass men kom inte iväg? Kör ett pass med din egna kroppsvikt i vardagsrummet. Vill du börja springa men känner att du inte riktigt har tillräckligt bra kondition? Börja med att promenera. Du kan alltid göra något, och genom att välja att göra något skapar du eller bibehåller goda vanor, säger Mårten Nylén.
Få fri tillgång till samma verktyg som Dennis

Testa Mårtens “Smart träning”

Som medlem i Wellobe får du tillgång till Mårten Nyléns ”Smart träning”, som innehåller flera olika pass och övningar. Gemensamt för allt? Att du kan göra det hemma eller vart du än befinner dig.
– Smart träning utgår från din egen kropp och övningarna går att variera på massor av olika sätt för att passa dina förutsättningar. 15 minuter, 3 gånger i veckan. Det är allt. Vi fokuserar på enkla men effektiva övningar som både höjer puls och bygger styrka från grunden, säger Mårten Nylén.
Dennis Olander har under sina 90 dagar fått göra just det – bygga styrka från grunden. Efter förra årets motorcykelolycka har det varit viktigt att träna rätt, för att undvika att förvärra hans skador. Nu är en av skadorna ur världen. Den knäsmärta som Dennis känt sedan olyckan är borta.
– Det är ett jättestort framsteg såklart. Och det är inte så att jag vilat knät helt och hållet, jag har snarare fått stärka de musklerna. Nu orkar jag belasta knät mer än någonsin, säger han.
Bli medlem – och få tillgång till "Smart träning"

På väg dit han vill vara

Dennis har nu kommit lite mer än halvvägs i sina “90 dagar med Mårten Nylén”. Förutom att ha jobbat bort knäskadan har han bland annat förbättrat sin sömn, blivit mycket gladare om dagarna och gått ner över 15 kilo.
– Det känns hur bra som helst och jag är verkligen på väg dit jag vill vara. Jag har varit, och är fortfarande, beredd på att det ska stanna upp lite. Men samtidigt känner jag att det inte gör någonting, eftersom jag fått chansen att skapa helt nya vanor som kommer hålla över tid. Jag har hela livet på mig att fortsätta utvecklas.

Det här är Dennis Olander

Ålder: 33
Yrke: Mentalskötare
Hemstad: Göteborg
Familj: Ogift, två barn på 14 och 7 år
Instagram: @from_sofa_to_gym
Längd: 184 cm
Startvikt: 120,3 kg
Nuvarande vikt: 105,1 kg

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här