Spons: Intersport och Craft sportswear.
Spons: Intersport och Craft sportswear. Foto: Mårten Nylén.

Så har Martin tränat

Utmaningen "90 dagar med Mårten Nylén" går mot sitt slut. Och Martin Almgren har gått ner nästan 24 kilo på 11 veckor.
– Det känns sjukt bra faktiskt. Men en gång i veckan ger Mårten mig fortfarande en försmak på hur det känns att hata sitt liv, säger Martin Almgren.
Här berättar Mårten Nylén själv mer om Martins träningsupplägg.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

När Martin Almgren påbörjade utmaningen ”90 dagar med Mårten Nylén” vägde han nästan 156 kilo. Dessutom sade han sig vara "allergisk mot träning". Men den "allergin" har med tiden faktiskt gått att medicinera bort – med hjälp av just träning. Och i takt med att han har gått ner i vikt har det också blivit roligare att träna, säger han. Idag har han gått ner nästan 24 kilo på bara 11 veckor.
– Det känns sjukt bra faktiskt. Jag trodde aldrig att jag skulle hinna uppnå ett sådant resultat på så kort tid. Och en gång i veckan ger Mårten mig fortfarande en försmak på hur det känns att hata sitt liv. Samtidigt har ångesten krupit sig på. Jag vill inte att detta skall ta slut än. Jag skulle helst vilja fortsätta med det här – men med ett uppehåll under julen, ha ha ha...

JUST NU: En månad på köpet

Kan böja sig och knyta skorna nu

Utmaningen startade i september 2018. Och sedan dess har Martin i huvudsak tagit dagliga promenader men även träffat Mårten en gång i veckan på gymmet.
– Det är alltid viktigt att anpassa träningen efter de egna förutsättningarna och målsättningarna. Man bör också alltid ha syftet och anledningen till varför man vill göra det man vill göra i fokus, säger Mårten Nylén.

Och att skynda långsamt har visat sig vara helt rätt för Martin. Under de elva veckor som har gått har han gjort enorma framsteg.
– Bara en sådan sak som att kunna gå uppför backar eller böja mig ner och knyta skorna är en stor sak för mig, säger han.
– Martin har själv uttryckt att han både orkar mycket mer nu och kan göra saker som han inte kunde tidigare. Han utvecklas dessutom och förbättrar sina resultat hela tiden. Så i och med det fortsätter vi också att utveckla hans träningsupplägg hela tiden, säger Mårten.

Namn: Martin Almgren
Ålder: 30
Bor: Lindesberg
Yrke: Artist
Instagram: martinalmgren
Familj: Mamma, pappa, bror
Längd: 188 cm
Startvikt: 155,7 kg
Midjemått: 157 cm
Bröstmått: 141 cm
Vecka 1: -6,3 kg
Vecka 2: -4,3 kg
Vecka 3: +0,4 kg
Vecka 4: -2,5 kg
Vecka 5: -2,5 kg
Vecka 6: -1 kg
Vecka 7: -1,9 kg
Vecka 8: -1 kg
Vecka 9: -1 kg
Vecka 10: -2 kg
Vecka 11: -1,5 kg

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här