På bara 2 månader har Peter gått ner 19,3 kilo med Wellobe.

”Jag har redan nått mitt mål”

Hemmadeltagaren Peter Krohn, 37, i höstens omgång av "90 dagar med Mårten Nylén", har efter bara 8 veckor tappat totalt 19,3 kilo.
– Mitt mål var minus 15 kilo, så nu har jag ett nytt i sikte, säger Peter.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Kläderna är sponsrade av Intersport och Craft sportswear, och Wellobes hälsoundersökningar av Kry.se. Patienten har gett sitt skriftliga medgivande till att offentliggöra sin viktresa och därmed även alla de coachade samtal som äger rum under projektets gång.

Peter, 37, har försökt gå ner i vikt så många gånger förut. Den här gången känner han att han kommer att lyckas. Skillnaden är att han nu har rätt motivation för att klara det. Han uppskattar allt stöd han får från Mårten Nylén, träningsexpert i Wellobe, och de andra deltagarna.
– Om man inte vill det själv kommer det aldrig att fungera. Den här gången är en stor del av motivationen mina egna resultat. Och att jag får bra stöd hemifrån. Det hade varit svårare om jag kom hem till en sambo som satt i soffan och åt ostbågar.

Investera i din hälsa du också!

Har speciell "go to-mat"

På åtta veckor har Peter gått ner över 19 kilo. För honom har rutinen varit avgörande även om det ibland har känts tråkigt. Han har speciell ”go to-mat” för att klara sig inom kalorigränsen varje dag.
– Det kanske låter konstigt, men mina nya rutiner är det som har gjort att jag har lyckats hålla mig till just mina rutiner. Mat som jag alltid har hemma som jag vet exakt vad det innehåller kalorimässigt är tonfisk, ägg och kvarg av olika sorter. Med de ingredienserna kan man ha en middag klar på bara några minuter.

”Jag har blivit besatt”

För Peter har det blivit jobbigt att hela tiden tänka på vad han äter och hur mycket kalorier allt han stoppar i munnen innehåller. Han har gått från att vara noggrann till näst intill besatt, något han inte hade räknat med.
– Det har blivit värre ju bättre resultat jag fått på vågen. Jag har blivit besatt och jag behöver jobba med att inte fokusera all min vakna tid på att räkna kalorier och att tänka på viktminskningen, även om det är väldigt viktigt för mig och mitt liv just nu.

Har redan uppnått sitt mål

Peter satte ett mål från början med utmaningen, men det har han redan nått. Han har insett att det var ett mål som var lite för lågt med tanke på hans förutsättningar.
– Mitt mål var minus femton kilo, så har jag ett nytt i sikte. Jag insåg att mitt första mål var lite fegt satt, men jag ville inte heller bli besviken. Jag är nöjd med mina resultat och har börjat inse att jag faktiskt har lyckats. Nyligen stod jag på en stol och målade när mina byxor trillade ner för att de har blivit för stora. På så sätt blir jag påmind om att jag har lyckats.

Mårten: ”Ett bevis på att det här funkar”

Målet var -15, men redan nu ligger Peter på -19,3 kg. Vad tycker du om det?– Det är såklart fantastiskt! Att sätta upp mål är oftast bra för då har man någonting att jobba mot. Och hellre att man sätter ett lägre mål och lyckas, än att man sätter ett orealistiskt mål och får det svårare. Sedan kan man alltid förändra sina målsättningar längs vägen. Jag tycker att Peter sköter sig jättebra och är superstolt. Det här är ju faktiskt ett bevis på att mitt och Wellobes 90-dagar långa program funkar att göra hemma själv, på egen hand.
Redan medlem? Läs vad Mårten anser om besattheten av kaloriräkning
Namn: Peter Krohn
Ålder: 37
Bor: Sundbyberg
Yrke: Jurist och redaktör
Instagram: krohn_90dagarmedviktklubb
Familj: Sambon Isabelle
Längd: 185 cm
Startvikt: 149,5 kg
Midjemått: 144 cm
Bröstmått: 143 cm

Vecka 1: -4,4 kg
Vecka 2: -2,8 kg
Vecka 3: -1,8 kg
Vecka 4: -1,8 kg

Vecka 5: -2,4 kg
Vecka 6: +0,7 kg
Vecka 7: -4,7 kg
Vecka 8: -2,1 kg

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här