Ingela om sina 90 dagar med Wellobe.

Vecka 9: Satte upp nytt mål – och slog det med

Ännu en vecka i “Kom i form på 90 dagar med Mårten Nylén och Wellobe” har avverkats. Men fyrabarnsmamman Ingela Laméus, 37, nådde sin målvikt redan förra veckan och satte då upp ett nytt mål.
– Nu har jag slagit det med, säger hon.

Namn: Ingela Laméus
Ålder: 37 år
Hemort: Älvkarleby
Yrke: Gruppledare
Instagram: lameus.ingela
Längd: 163 cm
Startvikt: 81,3 kg
Målvikt: 69,3 kg

Viktnedgång vecka 1: -4,5 kg
Viktnedgång vecka 2: -1,5 kg
Viktnedgång vecka 3: -0,9 kg
Viktnedgång vecka 4: -1,1 kg
Viktnedgång vecka 5: -0,6 kg
Viktnedgång vecka 6: -2 kg
Viktnedgång vecka 7: -1,1 kg
Viktnedgång vecka 8: -1,5 kg
Viktnedgång vecka 9: -2,2 kg

Fyrabarnsmamman Ingela Laméus, 37, nådde sin målvikt på 69,3 redan förra veckan – med råge och hela 4 veckor tidigare än planerat. Från sin startvikt på 81,3 kilo hade hon nämligen gått ner ända till 68,1 kilo. För att verkligen ta till vara på den här tiden med Mårten Nylén och Wellobe satte hon inför vecka 9 därför upp ett nytt mål: Att nå siffran 65, men främst att stärka upp kroppen.
– Jag har ända från början velat ha ett realistisk mål för att inte känna mig stressad. Därför har jag bara sett en extra viktminskning som en bonus och ett bevis på att jag klarar mer än jag tror. Jag vet att jag har gjort ett himla bra jobb och är stolt över vad jag har presterat. Så min inställning nu har inte varit att jag MÅSTE nå mitt nya mål, det har mer varit än rolig grej, säger hon.

Investera i din hälsa du också!

”Nu ska jag låta kroppen styra”

För skoj skull eller inte. Även detta mål uppnåddes betydligt snabbare än väntat. Påföljande vecka gick hon ner till 65,9 kilo. Så vad händer nu?
– Nu har jag inte satt något nytt mål, utan kommer att låta kroppen styra hur det blir framöver. Tillsammans med coach Mårten Nylén har jag bestämt mig för att helt enkelt bara fortsätta med träningen, äta hälsosamt samt att vara lyhörd på kroppens signaler. Vart vikten sedan slutligen hamnar får visa sig efter de här 90 dagarna.

Viktigt att vara konsekvent

Så hur kommer det sig att Ingela egentligen har lyckats så bra, frågar vi oss. Har hon gjort några stora förändringar sedan vi talades vid sist? Nej, snarare tvärtom. Snarare har hon fortsatt precis som förut – med en nästan avundsvärd envishet och konsekvens.
– Den här veckan ställdes jag inför en prövning som jag vet kommer att återkomma många gånger. Jag hade nämligen semester i fyra dagar och hade då inte möjlighet att följa de rutiner som jag upprättat hemma. Jag kunde heller inte kontrollera eller styra vad som skulle ätas. Men det löste jag genom att ändå försöka få till mina dagliga morgonpromenader samt att äta av de saker jag visste att jag kunde äta. De alternativ som var onyttiga och till viss del lockande, som exempelvis sötsaker och vin, lät jag helt enkelt bli.
Nu känner sig Ingela ännu mer stärkt över att ha klarat dessa dagar så bra, säger hon, för det är tryggt att veta inför framtida semestrar att det kommer att gå bra:
– Allt handlar egentligen bara om att vidhålla motionen, välja nyttiga alternativ samt att inte stressa upp sig över att man inte kan följa sina vanliga rutiner eller ha koll på allt.

Foto: PRIVAT

Testa samma metod och se hur mycket du kan gå ner

Vill inte jinxa någonting

Den största hälsovinsten som Ingela säger sig ha fått på den här resan med Mårten Nylén och Wellobe – förutom själva viktnedgången då – är att hennes mentala hälsa är så mycket bättre.
– Jag känner mig både gladare och piggare, och har en mer positiv syn på utmaningar och bekymmer som jag ställs inför. Flera av varandra helt oberoende personer har sagt att jag verkar så mycket gladare nu och att jag verkligen utstrålar glädje och lycka. Jag känner mig  även positiv inför sommaren då det kommer att bli en hel del besök på badplatser och liknande. Tidigare har jag liksom tyckt att det har varit obekvämt eftersom jag inte har trivts i bikini, men nu är det inget problem längre. Jag har också haft svårt att veta vad jag ska ha på mig på somrarna eftersom jag har saknat rymliga plagg att gömma mig i. Men det är heller inget problem längre!

Kommer inte fokusera så mycket mer på vågen

Det är nu bara 1 mån kvar av “Kom i form på 90 dagar med Mårten Nylén och Wellobe”. Vad kommer du att ha för strategi den sista tiden?
– Jag kommer att fortsätta med min träning samt att äta hälsosamt, men inte fokusera så mycket på vad vågen visar. Dessutom kommer jag att återinföra vissa livsmedel, som till exempel smörgåsar, för att skapa en mer hållbar livsstil. Och då tror jag att det är jätteviktigt att skapa en balans mellan kost och motion samt att se till att inte falla tillbaka i gamla dåliga mönster och negativa beteenden. För att återfalla till "livet innan detta" är inget jag tänker tillåta. Jag har lärt mig så mycket om mig själv, min kropp och hur jag ska leva för att inte försätta mig i det ohälsosamma tillståndet igen. Med det sagt så blir mitt fokus de sista veckorna att hitta mitt “livsstilsläge”.

Få alla Ingelas tips och råd – vecka för vecka

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här