Kolla: Här "stalkar" Mårten Nylén sina deltagare

Efter 8 veckor i "90 dagar med Mårten Nylén" har artisten, låtskrivaren och småbarnsmamman Josefin Glenmark gått ner över 8 kilo. I filmen dyker coachen oväntat upp utanför hennes hus. Se vad som händer sedan.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Josefin Glenmark, 44, har nu avverkat sina två första månader i utmaningen ”90 dagar med Mårten Nylén”. Och hittills har hon gått ner totalt 8,2 kilo, vilket är mer än 1 kilo i veckan.
– Jag tycker det känns jättebra. Jossan har gjort otroligt stora framsteg. Speciellt när det gäller det här med stress och att prioritera lite annorlunda, säger Mårten Nylén, huvudcoach i utmaningen.
– Jag tycker det är lite tråkigt att det bara är fyra veckor kvar, men jag är supertaggad. Och jag är faktiskt stolt. Jag har lite svårt att säga det eftersom jag får jobba ganska mycket med mina förväntningar, men jag måste nog bara inse att det är helt fantastiskt det jag har gjort ändå. Så ja, jag är nöjd, säger Josefin.

JUST NU: En månad på köpet

”Tiden har inte räckt till”

Svårast har varit att hinna med allt det Josefin vill göra. Tiden har helt enkelt inte räckt till.
– Jag har alltid mycket på gång och sedan är jag ju småbarnsförälder. Sedan behöver jag jobba lite på min perfektionism, att liksom "let go". Ibland blir det bara som det blir, säger hon.
Någonting som däremot har varit lättare än vad Josefin trodde att det skulle vara, har varit att äta nyttigt. Dessutom har motionen fungerat jättebra:
– Idag sprang jag efter min dotter då vi höll på att komma försent till skolan och min puls gick inte ens upp. Och det har jag åstadkommit genom att i princip bara gå promenader, för jag har ju inte tränat så som jag trodde att jag skulle behöva träna – som en världsmästare. Men pulsen är ändå mycket jämnare nu, säger Josefin.
– Det vill jag berömma dig för. För det är inte den som tränar hårdast som vinner, utan den som tränar smartast. Och du anpassar saker och ting och får ändå resultat, säger Mårten.

Har en helt annan insikt

Det Josefin har saknat är förstås helgerna och den goda maten hon brukade äta då. Men det var mest i början, det känns redan lättare, säger hon.
– Sen kommer ju jag ta tillbaka vissa delar av mitt liv så småningom, men jag har en helt annan insikt i vad jag dricker och äter nu, säger hon.
– Och det tycker jag är jättebra, att man inte förbjuder någonting utan att man balanserar och gör val, fyller Mårten i.
– Ja och det är lättare att göra "rätt" val med den kunskap jag har nu. Jag tror att jag hade den förut också egentligen, men jag var väääldigt benägen att ignorera den, säger hon.

Redan medlem? Läs även Mårtens råd till Josefin


Namn: Josefin Glenmark
Ålder: 44
Bor: Åkersberga
Yrke: Sångerska och låtskrivare
Instagram: josefinglenmark
Familj: Gift med två barn på 5 och 7
Längd: 168 cm
Startvikt: 80,7 kg
Midjemått: 103 cm
Stuss: 110,5 cm

Vecka 1: -2,8 kg
Vecka 2: -1,2 kg
Vecka 3: -0,7 kg
Vecka 4: -1,3 kg
Vecka 5: -0,3 kg
Vecka 6: -1 kg
Vecka 7: -0,6 kg
Vecka 8: -0,3 kg

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här