”90 dagar med Mårten Nylén”. Spons: Stadium och SOC samt Löplabbet.
”90 dagar med Mårten Nylén”. Spons: Stadium och SOC samt Löplabbet. Foto: Sofia Yoo.

Nu kör vi: Dag 1 av 90!

Idag går "90 dagar med Mårten Nylén" av stapeln.
Och årets offentliga utmanare är taggade till tänderna.
– Just nu är jag inte helt förtjust med mig själv så det känns jättebra att komma igång med det här, säger Daniel Ekberg, 44.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Daniel Ekberg vill helt enkelt må bättre. I början av december fann han sig själv ståendes utanför toalettdörren hemma utan att komma på hur han skulle använda handtaget. Då förstod han att det gått för långt.
– Jag har jobbat i byggbranschen i 18 år och alltid haft det superstressigt. Men nu var jag på väg att gå in i väggen på riktigt, säger han.

JUST NU: En månad på köpet

Känner sig lite för stor

Daniel sade upp sig och mår idag rätt okej. Men ska han vara ärlig så har vikten dragit iväg lite väl mycket, tycker han.
– När jag mådde dåligt slutade jag springa. Och även om jag inte fokuserar på siffrorna på vågen handlar det om min känsla i kroppen. Jag känner mig liksom lite för stor mot vad jag känner mig stark, säger han.

Bryr sig inte om vad andra tycker

På senare år har Daniel blivit känd som "Eggemannen" i sociala medier, och både blivit älskad och hatad för sina kroppspositivistiska danser.
– Jag har absolut inga problem med hur andra ser på min kropp. Så är det ju med allt, vissa gillar blått och andra rött. Jag ser ju ut som jag gör och jag tror inte att folk dör av att se det. Det viktiga är vad jag tycker. Just nu är jag däremot inte helt förtjust och tänker mycket på min hälsa, så det känns jättebra att komma igång med det här.

Daniel Ekberg

Ålder: 44
Yrke: Studerande
Hemstad: Malmö
Familj: Gift, två barn på 16 och 12
Instagram: Eggemannen
Längd: 184 cm
Startvikt: 135,9 kg

”Det är inte så lätt”

Även Carolina Fors arbete har påverkat hennes form. Inte för att det har varit stressigt, däremot jobbar hon som ambulansförare ofta skift, vilket gör det svårt att äta på regelbundna tider.
– Visst försöker jag begränsa mig nattetid och inte äta för mycket utan hålla mig till frukt. Men det är inte så lätt.

Känner inte igen sig

Som ung tränade Carolina cheerleading och i år firar hon 30-årsjubileum inom det. Idag ansvarar hon över en grupp på 550 barn och tränar till viss del själv men tycker inte att hon får samma resultat som förr.
– Efter att jag fyllt 40 hände någonting och jag känner inte längre igen mig i min kropp. Sedan gör förstås kostvanorna att den inte svarar på samma sätt, säger hon.

Ser det här som en trigger

Carolinas driv är alltså främst att hon vill vara frisk, sund och stark, men även fungera som förebild för sin cheerleadinggrupp. Att göra utmaningen offentligt har hon inga problem med.
– Jag är ju och har alltid varit någon form av tävlingsmänniska med en inneboende kämparglöd, så det här ser jag bara som en trigger.

Carolina Fors

Ålder: 40
Yrke: Ambulansförare samt Head Coach i Dynamite Cheerleading
Hemstad: Stockholm
Familj: Gift, två barn på 15 och 11
Instagram: carolinafors_2.0

Längd: 170 cm
Startvikt: 91,1 kg

Detta är "90 dagar med Mårten Nylén"'

Den här utmaningen är en specialsatsning för medlemmar i Wellobe som vill fokusera lite extra på maten, motionen och motivationen.
– Just nittio dagar har en tydlig början och ett tydligt slut, men är en tillräckligt lång period för att skapa nya förändringar och förbättringar. Det handlar alltså inte om att du behöver uppnå dina mål under den här perioden, utan mer om att grundlägga nya goda vanor som kan hålla i längden, säger Mårten Nylén, som i samarbete med Wellobe har utvecklat programmet.

En helt ny utformning

Skillnaden mot tidigare är att det i år släpps i en helt ny tappning:
– Varje vecka i 13 veckor kommer du att få ett mail med ett specifikt tema, förslag på hur du ska äta och röra på dig samt extra tips och råd ifrån mig, säger Mårten Nylén.
Både upplägg, utseende och utformning är dessutom nytt, vilket kommer att göra programmet mer lättillgängligt samt ge en bättre användarupplevelse.
Vårt tips är att du antar utmaningen parallellt med våra offentliga deltagare, eftersom vi under deras 90 dagar kommer att anordna ett antal specialaktiviteter.

Detta får du i ”90 dagar med Mårten Nylén”

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här