Ingela åt mer, tränade mindre – och gick ner i vikt.

”Jag åt mer och tränade mindre”

Hej‚
mitt namn är Ingela Laméus. Jag var en av huvuddeltagarna i "90 dagar med Mårten Nylén" våren 2018 och gick ner 21 kilo och 25 centimeter i midjan. Efteråt hörde folk av sig och frågade hur sjutton jag kunde äta mer och träna mindre – och ändå gå ner i vikt. Jo, det ska jag förklara.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén

OBS! Du måste först bli medlem i Wellobe* för att gå med utmaningen.

Innan jag gick med i utmaningen ”90 dagar med Mårten Nylén” i Wellobe trodde jag att den bästa metoden för att gå ner i vikt var att äta så lite som möjligt. För ju mindre mat, desto mer borde kroppen ta av det egna "förrådet". I början höll jag mig alltså på 500-800 kilokalorier per dag, trots att rekommendationen i Wellobe var 1 300 kilokalorier per dag.

JUST NU: 50% rabatt

Vad som hände då var att jag drabbades av näringsbrist, vilket i sin tur gjorde att jag blev förkyld med feber. Mårten Nylén betonade då hur viktigt det var att jag verkligen kom upp i min rekommenderade kalorinivå. Dessutom delade han upp mina 1 300 kilokalorier över fem olika mål för att sätta fart på min förbränning, hålla en jämn blodsockernivå samt föregå hungerattacker. Till hjälp hade jag Wellobes loggbok, där jag registrerade alla måltider.

På samma sätt trodde jag att det gällde att träna "så mycket som möjligt". I början körde jag en timmes powerwalk, en lunchpromenad samt ett svettigt spinning- eller styrkepass. En kväll hade jag dock ingen energi kvar och var helt gråtfärdig. Då klev Mårten återigen in och förklarade hur viktigt det är att inte försätta kroppen i stress, då kan den ändå inte tillgodogöra sig insatsen. Med andra ord behövde jag skapa en bra balans, över såväl kost som motion

Och när jag väl började äta mer och mer regelbundet samt bestämde mig för att promenader faktiskt var "good enough", så kom också resultaten tillbaka. Och allt eftersom kunde jag öka kaloriintagen ännu mer – och ändå forsätta gå ner i vikt.

Namn: Ingela Laméus
Ålder: 39 år
Hemort: Älvkarleby
Yrke: HR-specialist
Längd: 163 cm
Startvikt: 81,3 kg
Midjemått: 133 cm
Slutvikt: 60,3 kg
Midjemått slut: 88 cm

Detta är ”90 dagar med Mårten Nylén”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här