Magnus är en av deltagarna vi kommer att följa på distans.

Magnus: “Jag behöver planera för att lyckas”

Magnus Jansson, 32, har alltid varit lite småmullig. Men efter han slutade med innebandy och gymträning för sex år sedan så gick det snabbt utför.
– När jag bytte jobb och blev chef för 5 år sedan så fick jag ett stillasittande liv med långa arbetsdagar och jag prioriterade bort mig själv både när det gäller kost och träning.

Starta DINA 90 dagar – gör utmaningen parallellt med Magnus

På 5 år har Magnus gått upp över 35 kg och nu pekar vågen på 136 kilo och han känner att han måste ta tag i problemet – innan det är försent.
– Idag har jag inga skador eller fysiska problem av min övervikt men om jag fortsätter i den här takten kommer det bli värre, säger han och fortsätter:

–Jag otroligt trött på att vara överviktig och känner att det verkligen är dags att lägga om mina prioriteringar i livet. Just nu går jobbet före min hälsa men jag vill prioritera mig själv först för att sedan bättre kunna ta hand om andra och vara den familjefar mina barn förtjänar. Jag vill vara en aktiv pappa som klarar av att leka med mina barn, säger han.

JUST NU: En månad på köpet

Tidigare spelat innebandy

Magnus har tidigare spelat innebandy på en hög nivå och dessutom både gymmat och spelat fotboll.
– Jag har alltid varit väldigt aktiv och gillar verkligen att träna och saknar det. När jag slutade och började prioritera jobbet blev det också väldigt tydligt hur dålig kosthållning jag faktiskt har.

Idag jobbar Magnus långa dagar och aktivitetsnivån är väldig låg.
– Jag har sedan en tid tillbaka en stegräknare och ser att jag har svårt att komma över 3000 steg under en arbetsdag. Det händer att jag tar promenader men jag lever ett väldigt stillasittande liv och det behöver jag förändra. 

Problem med rutiner

Men det är inte bara hans stillasittande liv som fått vikten att eskalera de senaste åren. Magnus har också problem med rutinerna kring mat och sömn. Med en halvårs bebis hemma är det inte ovanligt att nattsömnen blir störd.
– Jag äter inte frukost utan dricker mängder av kaffe fram till lunch och sen är jag jättehungrig. På kvällen är jag vrålhungrig igen och äter för mycket.

Hur är det efter kvällsmaten?
– Ja det slutar tyvärr inte med den utan sen småäter jag under hela kvällen för att jag är sugen eller försöker hålla mig vaken, säger han.
Gör utmaningen parallellt med Magnus

Planera för att lyckas

Nu har Magnus blivit utvald till en av de två deltagare som ska göra utmaningen på distans.

Vad hoppas du få ut av ”90-dagar med Mårten Nylén”?
– Jag vill gå ner i vikt. Mitt långsiktiga mål är att gå ner till under 100 kilo men det är inte hållbart att klara på 90-dagar så målet nu är att gå ner så mycket jag kan och framförallt skapa rutiner för en hållbar framtid.

Hur ska du lyckas?
– Jag måste planera för att lyckas. Det går inte att göra allt på impuls för då kommer det att sluta med att jag äter fel, missar träning och misslyckas. Istället kommer jag att skapa rutiner kring mat och träning, allt för att skapa rätt förutsättningar.

Magnus Jansson

Ålder: 32
Yrke: Regionschef
Hemstad: Sandared
Familj: Sambo, två barn, 3 år och 6 månader
Instagram: @manganjansson
Längd: 178 cm
Startvikt: 136 kg

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

* Ett temamail i veckan i 13 veckor
* Regelbundna kostråd
* 7 kaloriberäknade recept i veckan
* Regelbundna träningstips
* Ett individanpassat träningsprogram utvecklat av Mårten Nylén
* Inspirerande artiklar om mat, motion och motivation
* Tips, råd och inspiration ifrån andra deltagare i vår slutna Facebook-grupp

Vill du veta mer? Här hittar du allt du behöver veta om ”90 dagar med Mårten Nylén”

Gör utmaningen parallellt med Magnus

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här