Viktnedgång och alkohol? Frederic var på bröllop med sin hustru Camilla förra helgen och fick med sig flera lärdomar.

Så kan alkohol påverka din viktnedgång

Ett par glas vin till middagen är väl inga problem?
En måttlig alkoholkonsumtion behöver inte vara förödande – men har du viktnedgång som målsättning finns det saker du behöver veta.
– Dels försämrar det din förbränning och dels behöver du vara medveten om att alkoholen påverkar vikten, säger Mårten Nylén.

Starta DINA 90 dagar med Mårten Nylén här

Frederic Åkerberg, 45 år, har gjort framsteg efter framsteg under sina hittills åtta veckor av ”90 dagar med Mårten Nylén”. Ett av hans stora mål inför sina 90 dagar var att gå ner i vikt – med sina nästan 120 kilo kände sig Frederic tung och orörlig.
Nu väger han 108,2 kilo och har haft en stadig viktnedgång under alla åtta veckor.

JUST NU: 50% rabatt

Viktnedgång och alkohol

Förra helgen var Frederic på bröllop med sin fru Camilla och blev då varse om en faktor som kan påverka vikten på ett negativt sätt – alkoholen.
– Jag dricker väldigt sällan och när jag väl gör det är det på fest. Öl och vin dricker jag aldrig, då är det drinkar eller bubbel som gäller. På bröllopet nu blev det två drinkar och en shot, inga stora mängder alls, säger Frederic.
Det här är "90 dagar med Mårten Nylén"

Kan sänka förbränningen

En måttlig konsumtion, men Frederic fick en chock när han kollade av vikten på måndagsmorgonen, två dagar efter bröllopet. För första gången under sina 90 dagar visade den på viktuppgång, trots att han utöver alkoholen skött kosten och träningen precis som vanligt.
– Först av allt så påverkar alkoholen din förbränning negativt. Sedan eftersom alkohol är vätskedrivande släpper kroppen först av vätska för att sedan binda upp vätska. Så väger man sig efter en utekväll kan det vara bra att vara medveten om det, så man inte får en chock. Dessutom är alkoholhaltiga drycker blandade med en del socker, så mitt tips är att minska alkoholintaget eller att dricka med måtta, säger Mårten Nylén.
Starta DINA "90 dagar med Mårten Nylén" – som medlem

”Lär sig något nytt varje vecka”

För att få en mer tillförlitlig siffra fick Frederic väga sig igen på onsdagen, och då var han tillbaka på banan viktmässigt.
– Man lär sig något nytt om hur kroppen funkar varje vecka. Det här kanske inte spelar så stor roll i det långa loppet, men för mig är vikten viktig just nu, så det är en bra lärdom.

Hade du kul på bröllopet?
– Det var otroligt roligt med jättemycket härligt folk. Jag också märkte att kavajen jag hade på mig blivit alldeles för stor för mig, snart är det dags att handla nya kläder!

Frederic Åkerberg

Ålder: 45 år
Yrke: Specialistsäljare inom AV
Hemstad: Nykvarn
Familj: Gift, två gemensamma barn, samt två barn från tidigare förhållande
Instagram: @freddesaventyr

Längd: 184 cm
Startvikt: 119,7 kg
Nuvarande vikt: 108,2 kg

Här tränar Frederic: Smart Hälsa Nykvarn

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här