Terese berättar om sin strategi under redan till London.
Terese berättar om sin strategi under redan till London. Foto: Getty Images/Mårten Nylén

Tereses smarta knep på hotellfrukosten

En långweekend i London bara en vecka in i ”90 dagar med Mårten Nylén”.
Upplagt för bakslag? Inte för Terese Henrysson, 43.
– Det var faktiskt inte svårt alls att hålla mig till planen, säger hon.

Gör samma resa som Terese – starta dina 90 dagar

Terese Henrysson, 43 år, fick en flygande start på sina ”90 dagar med Mårten Nylén”. Redan efter första veckan hade hon släppt sitt beroende av energidrycker och fått kontroll på sitt sötsug.

Andra veckan? Den blev minst sagt speciell. Terese hade sedan tidigare en inplanerad resa till London med sin tonårsdotter.
– Inför resan tänkte jag att den ändå kom väldigt passande. Jag är ju inne i den här förändringen långsiktigt och då ska de nya vanorna fungera oavsett om jag är hemma eller utomlands, säger hon.

JUST NU: 50% rabatt

Hennes strategi

Och väl i London kunde Terese följa sin plan utan problem. Att hon skulle promenera runt mycket visste hon på förhand, men hur löste Terese styrketräningen och kosten?
– Vi valde medvetet ett hotell som hade gym. Egentligen hade jag kunnat träna på hotellrummet, men det kändes bra att ha ett gym tillgängligt för att verkligen få till passet. Maten var hotellfrukost och utemat, min strategi var att fokusera på det jag verkligen ville ha och äta av det i rätt mängd. Och så fyllde jag tallriken ordentligt en gång, i stället för att ta flera gånger.

Tog hjälp av Wellobe’s app

Till sin hjälp hade Terese Wellobe’s app. Även om hon inte kunde väga det hon åt fick hon en bra, ungefärlig uppfattning.
– Jag gick mer på volym än gram. Jag har ett bra ögonmått på hur mycket en deciliter är så jag tog min mat efter det och loggade det i appen. Jag gjorde aktiva och medvetna val och valde bland annat bort mat som pommes frites och vitt bröd. I stället fyllde jag ut tallriken med grönsaker och rotfrukter.

Mårten Nylén följde Tereses resa med glädje.
– Jag tror faktiskt att hon var lite orolig inför, men inte ville erkänna det själv, säger han med glimten i ögat.
– Terese skötte sig otroligt bra. Jag tror den här resan var bra för henne, den förberedde henne för vad som väntar när våra 90 dagar är slut. Det kommer alltid komma situationer i livet där vi exempelvis inte kan påverka allt från vad vi kan äta till att göra, men det vi ska göra då är så bra och medvetna val som möjligt utifrån våra egna mål. Här sattes Terese på prov att göra det bästa av en sån situation, och det gjorde hon verkligen. Jag är stolt över henne, fortsätter Mårten Nylén.
Gör utmaningen parallellt med Terese

Proteinpulver på flygplanet

En del av Tereses nya vanor är att hon planerar sin mat så gott hon kan i förväg. Målet är att alltid ha tillgång till bra mat när hungern slår till.
– Flygresan var inget undantag, då hade jag med mig frukt och lite proteinpulver så att jag skulle stå mig. Jag börjar verkligen hitta de här basrutinerna med att äta bra mat regelbundet. Och jag känner mig nästan aldrig riktigt hungrig, men då äter jag ändå för att hålla blodsockret på en fortsatt bra nivå.

Terese Henrysson

Ålder: 43 år
Yrke: Chef för ett industriföretag
Hemstad: Västerås
Familj: Gift, två barn i tonåren, två hundar
Instagram: @Terese_health_journey
Längd: 171 cm
Startvikt: 98,8 kg
Vikt efter vecka 2: 93,1 kg

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

* Ett temamail i veckan i 13 veckor
* Regelbundna kostråd
* 7 kaloriberäknade recept i veckan
* Regelbundna träningstips
* Ett individanpassat träningsprogram utvecklat av Mårten Nylén
* Inspirerande artiklar om mat, motion och motivation
* Tips, råd och inspiration ifrån andra deltagare i vår slutna Facebook-grupp

Redan medlem? Starta dina 90 dagar HÄR

Filip Häggberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här