”Jag är glad för viktnedgången”

Vecka två har passerat för våra deltagare i 90 dagar med Mårten Nylén.
För Jonas, 40, har det varit en betydligt tuffare vecka än vecka 1.
– Den här veckan har nyhetens behag lagt sig och man försöker landa i en vardag med nya vanor och rutiner. Det har inte varit helt enkelt och jag har flera gånger fått kämpa för att inte trilla tillbaka i gamla vanor med fika, snacks och lördagsgodis.

Starta DINA 90 dagar – gör utmaningen parallellt med Jonas

Två veckor har passerat av 90 dagar med Mårten Nylén och för vår deltagare Jonas har det varit en tuff vecka. Att nyhetens behag hade lagt sig var tydligt och han har fått kämpa för att inte trilla tillbaka till gamla hjulspår med fika och lördagsgodis. Att deras skafferi är välfyllt av onyttigheter har också gjort det extra svårt.

– Jag har smakat både godis och chips den här veckan men har kunnat nöja mig med enstaka och därför har det inte dragit iväg. Så det är jag nöjd med, säger han och fortsätter:

– Den enda gången jag överskridit mina kalorier var när vi var på en middag hos våra vänner då blev det en bit blåbärspaj som gjorde att jag drog över. Men om man ser över hela veckan så har det gått jättebra.

JUST NU: En månad på köpet

Härligt med viktnedgång

Jonas har lyckats väldigt bra med utmaningen och på två veckor har han redan gått ner 5,5 kilo och kommit igång ordentligt med sin träning. Vecka två tog han även tag i styrketräning och har lyckats klämma in två pass utöver de dagliga promenaderna. Det har också blivit en hel del trädgårdsarbete i det fina vädret.

– Viktnedgången är naturligtvis väldigt positiv och jag är väldigt glad över att ha ökat upp min träningsdos igen. 

Redan medlem? Starta dina 90 dagar här!

Rutinerna viktiga

En sak som han har märkt av är att han blivit väldigt medveten om sitt humör och kopplingen till när han äter.

–  Rutinerna med måltider blivit mycket viktigare med de nya vanorna. Skjuter jag upp en måltid eller mellanmål ett par timmar så påverkas humöret mer påtagligt än vad jag annars är van vid. Men så länge jag håller tidsintervallerna och väljer klok kost så är jag förvånansvärt pigg i relation till hur mycket mindre jag äter idag jämfört med tidigare, säger han.

Gör utmaningen parallellt med Jonas

Jonas Castor

Ålder: 40 år
Yrke: Jobbar på familjerätten
Hemstad: Jönköping
Familj: Min fru Maria och våra tre barn, Isak 10 år, Noa 7 år och Liv 4 år.
Längd: 187 cm lång
Startvikt: 103 kg
Vikt nu: 97,5 kg
Resultat denna veckan: −2,0 kg

Det får du i "90 dagar med Mårten Nylen"

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här